Manieren om heerlijke steurensoep te maken

Het oor van de steur – en onmiddellijk in mijn hoofd is er een beeld van niets anders dan een feest in het koninklijke koor. Inderdaad, dit gerecht is vandaag een delicatesse, maar veel betaalbaarder dan het vroeger was..

Het wordt geserveerd in de beste restaurants en zelfs bij officiële recepties voor de machtigen, maar het kost niet veel moeite om het te worden door het nemen en bereiden van vissoep van de steur in uw eigen keuken. Een kleine vis is genoeg.

Steur oor royaal
middelen приготовления вкусной ухи из осетра
ingrediënten Aantal
steur 400-500 g
wortelen 1 gemiddelde
gloeilamp 1 gemiddelde
aardappelen 2 groot
boter 30 g
zout, specerijen proeven
halve citroen naar believen
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 110 Kcal
Een kenmerk van de steur is dat hij geen schubben heeft, dus het schoonmaken van deze vis is eenvoudig – je hoeft hem alleen maar in te duwen en de kieuwen te verwijderen. Het is niet nodig om de vinnen te verwijderen, ze zullen voor de bouillon gaan, maar je kunt ze afsnijden en het hoofd eraf halen, en de steurensoep voor een andere optie verwijderen..

Daarna kun je beginnen met koken.

De kookmethode is eenvoudig. Het is noodzakelijk om steurensoep te beginnen met het laten zakken van vis in koud water – als het kookt, het vuur tot een minimum herleiden en de bouillon laten koken.

een vis порезать

Terwijl dit gebeurt, is zazharki klaar – fijn geraspte (of gehakte) wortels en gehakte ui worden in boter gebakken tot ze goudbruin zijn, dan is de pan bedekt met een deksel en gestoofde groenten over de kleinste hitte tot ze zacht zijn.

snijd erin морковь

Na een half uur moet je de vis uit de bouillon halen, er gesneden aardappelen in sturen en het steurvlees van de botten scheiden.

snijd erin картофель

Wanneer de aardappelen tot de helft gaar gekookt zijn, blijft het om er grill en vis aan toe te voegen, evenals zout, laurier en verschillende zwarte peperkorrels, hoewel je desgewenst zout kunt gebruiken.

aan de kook brengen уху

In het afgewerkte oor van de steur (in de borden), kunt u schijfjes citroen toevoegen, waarvan het zuur een speciale smaak toevoegt aan het gerecht.

 

Recept van steurkopsoep met rijst stap voor stap

Soms kun je geld besparen en twee soep tegelijk koken van de ene steur – een van het karkas en de andere van het hoofd en de vinnen. Of u kunt het hoofd van deze vis onmiddellijk afzonderlijk kopen en er een heerlijk diner voor het hele gezin van maken, waardoor het meer voldoening schenkt door granen..

Ingrediënten vereist:

 • kop van de steur (beter groot indien apart gekocht);
 • 1 middelgrote wortel;
 • 2 middelgrote uien;
 • 4 middelgrote aardappelen;
 • 3 el. lepels rijst;
 • zout, kruiden naar smaak;
 • citroen en groenten – op aanvraag.

Bereidingstijd: ongeveer 1,5 uur.

Calorische inhoud: ongeveer 90 Kcal / 100 gr.

Zo’n oor is anders dan de traditionele twee dingen – de bouillon van het hoofd kookt langer en de soep zelf is veel dikker. Dus, eerst moet je het hoofd van de steur (en vinnen, indien aanwezig) in kokend water laten zakken en ongeveer een uur laten sudderen..

Haal het dan uit de bouillon (je kunt de soep demonteren en er pulp aan toevoegen) en in een pan gesneden aardappelen, wortelen en uien schenken.

Optie: hak een ui fijn en verzend het geheel in de bouillon en haal het er vervolgens uit.

Samen met groenten in het oor wordt rijst toegevoegd, evenals zout, laurier en peperkorrels. Vervolgens wordt het gerecht ongeveer 20 minuten onder een deksel op laag vuur gekookt, waarna het vuur wordt uitgezet en het oor nog 5 minuten op het vuur blijft staan ​​om te infuseren.

U kunt gehakte verse groenten en schijfjes citroen aan de borden toevoegen voor smaak en decoratie..

Aanbevelingen voor de notitie

Oor, en vooral van steur, is zowel een eenvoudig als delicaat gerecht, voor de bereiding waarvan er enkele eenvoudige, maar nog steeds belangrijke geheimen zijn. Bijvoorbeeld:

 1. Je kunt wat tomatenpuree toevoegen aan de soep zazharku, waardoor de soepkleur goudoranje wordt. Maar zo’n recept kan niet langer een klassieker worden genoemd;
 2. Stukjes vis moeten worden ondergedompeld in koud water en dan de hitte verminderen, zodat het steurvlees niet van de botten valt en niet in vezels in de bouillon breekt;
 3. Een stuk bleekselderij kan aan de bouillon worden toegevoegd – dit is al eeuwen gedaan;
 4. Te actieve kruiden kunnen het beste niet worden gebruikt. Maximaal gedroogde kruiden van basilicum, dille, peterselie en oregano. Nog een snufje gedroogde tijm;
 5. In plaats van rijst, tarwe of tarwe wordt graan toegevoegd aan het oor van een steurkop;
 6. Als het oor van de steur wordt overgehouden aan het avondeten, dan is het, na in de koelkast te zijn geweest, een uitstekende vis aspic, omdat de bouillon erg rijk is;
 7. De vissoep royaal beter serveren in mooie borden met een patroon, op tafel meer plakjes roggebrood, ingelegde komkommers en schoteltjes met plakjes citroen en greens.

koken глазурьWafelcake met gecondenseerde melk – een van de gemakkelijkste recepten voor een heerlijk dessert voor thee.

Cake Pincher Cake-recept – een heerlijk en ongewoon dessert voor een kinderfeestje.

Probeer heerlijke recepten te bereiden van courgette gevuld met kipfilet..

Eet smakelijk!

Loading...