Hoe maak je een cocktailsalade met ham en kaas

Jarenlang waren de meest voorkomende op de tafels van Russen salades “Olivier” en “Haring onder een bontjas.” Echter, met het verschijnen van een groot aantal nieuwe producten in de winkelrekken, is deze lijst uitgebreid..

Vandaag is een van de meest populaire koude salades een salade, die voor een ongewone combinatie van smaken en originele presentatie een cocktail wordt genoemd.

Cocktailsalades verschenen relatief recent. Ondanks de ongebruikelijke naam, verschilt alleen de manier waarop ze worden gepresenteerd. Als het traditioneel gebruikelijk is om dit gerecht in vlakke borden te serveren, dan worden cocktailsalades in glazen geplaatst. Vandaar hun naam. Een ander onderscheidend kenmerk is het in lagen leggen van ingrediënten..

Cocktail Salade Recepten

Dit gerecht is populair en heeft daarom verschillende kookopties. Verschillen worden teruggebracht tot de keuze van het hoofdbestanddeel: ham of een goedkopere substituut in aanwezigheid van rookworst.

Ook kan de gebruikelijke combinatie van veel paprika’s en komkommers worden aangevuld met maïs, wortels, waterkers of vervangen door andere groenten in combinatie met een ei. In sommige recepten wordt mayonaise vervangen door zure room..

Traditioneel ham- en kaasrecept
hoe приготовить салат-коктейль с ветчиной и сыром
ingrediënten Aantal
ham 300 g
Harde kaas 200 g
Paprika 1 stuk.
Verse komkommer 1 stuk.
Zure room 50 g
groen 50 g
Kooktijd: 15 minuten Calorieën per 100 gram: 300 Kcal

Was en droog groenten en kruiden;

Snijd ham, peper en komkommer in kleine reepjes;

snijd erin соломкой

Rasp de kaas. Het is beter om het op een grote rasp te doen, zodat alle ingrediënten van vergelijkbare grootte zijn;

wrijven сыр

Leg in de voorbereide glazen de producten neer. Dit zou beurtelings moeten gebeuren. Eerst moet je een komkommer er bovenop leggen, een ham. Vervolgens zou een laag paprika en kaas moeten gaan. Voordat je de volgende laag legt, moet je een laag zure room maken;

lay-out слоями

Groenen moeten de salade versieren.

Recept met worst en Koreaanse wortelen

Om dit gerecht te bereiden, moet u:

 • Half gerookte worst – 300 gr .;
 • Harde kaas – 200 gr;
 • Kippenei – 2 stuks;
 • Verse komkommer – 1 stuk;
 • Koreaanse wortel – 200 gr;
 • Mayonaise – 50 g;
 • Groenen – 50 gr.

Tijdskosten: twintig minuten.

salade с креветками

 1. Kook en koel eieren. Om eieren goed schoon te maken, moeten ze worden afgekoeld;
 2. Was en droog de komkommer en de groenten;
 3. Snijd de worst en komkommers in repen;
 4. Rasp kaas en eieren;
 5. Neem een ​​glas met een brede bodem en leg het op de basis van de worst. Bestrijk ze met mayonaise;
 6. Wortelen in het Koreaans en komkommers. Gebruik mayonaise als een laag tussen de lagen;
 7. Leg er vervolgens een glas kaas en eieren in. U kunt ook mayonaisekaas insmeren als u vreest dat de salade droog zal zijn;
 8. Versier met verse groenten moet op het allerlaatste moment zijn.

Calorieën tabel:

eiwitten vetten koolhydraten kilocalorie
alleen 157.1 202.4 34.4 2590,2
In 100 gram product 15.4 19.8 3.4 253.9

worst сыровяленнаяGedroogde worst thuis is een smakelijk gerecht geliefd bij velen. En nog belangrijker, je weet precies waar het van gemaakt is.!

Laurent-kiptaart met champignons en broccoli zal uw idee van bakken veranderen. Dit is een ongelooflijke combinatie van zachtheid en sappigheid. Recept hier.

Het lekkerste inktvissalade recept, lees de kookopties voor dit exotische gerecht..

Handige tips

 1. Bij het kiezen van een ham moet je letten op de sappigheid ervan. Voor salade is het beter om een ​​droog product te gebruiken. Als de ham vochtig is, moet je eerst de overtollige vloeistof eruit persen;
 2. Deze salade is geportioneerd. Als een container voor het meest gebruikte bril met een brede bodem. Ze kunnen echter veilig worden vervangen door kleine slakom;
 3. Soms kunt u recepten vinden waar de snijmethode is gewijzigd. Gastvrouwen worden uitgenodigd om de ingrediënten te snijden, geen dunne rietjes en kleine blokjes. Zo’n beslissing kan een verschil maken als het gerecht regelmatig wordt gekookt;
 4. Wanneer u deze salade kookt, moet u overwegen of u deze vooraf in de koelkast moet schoonmaken. In sommige recepten is het aangeraden om het gerecht onmiddellijk na de bereiding te serveren, in andere wordt het aangeraden om het eerst een uur in de koelkast te laten staan ​​en pas dan te versieren met groen en op de tafel te strooien.

Recepten voor salades, cocktails grote variëteit. Ondanks de onbeduidende verschillen in de ingrediëntenlijst, is de kookmethode meestal niet veranderd. En daarom kunnen we gerust zeggen dat zelfs een aspirant-kok in staat zal zijn om deze salade te koken..

Loading...