Hoe gemakkelijk het is om knoedels in de magnetron te koken

Lange tijd leek iedereen het erover eens te zijn dat de magnetronoven alleen geschikt is voor het verwarmen van kant-en-klare gerechten en een huishoudelijk artikel over het algemeen niet zo praktisch is. Maar gaandeweg werd duidelijk dat je in de magnetron bijvoorbeeld groenten kunt koken voor salade.

geliefden пелимешки

Verder – de beurt aan het bakken en hele cakes uit de magnetron. Hoe zit het met ravioli? Is het mogelijk om dumplings in de magnetron te koken? Ja, ze kunnen ook in de magnetron worden gekookt, zonder aan het fornuis te staan ​​en weg te rennen. En krijg een hete stevige lunch zelfs in mijn kantoor.

Geheimen en regels

Het belangrijkste voordeel van het koken van dumplings in de magnetron is vooral het gemak en de snelheid van dit proces. Maar daarnaast zijn de dumplings die op deze manier zijn bereid nog lekkerder, omdat hun kenmerkende waterigheid verdwijnt, en het deeg mals blijft en het vlees net zo sappig is.

Maar er zijn geheimen:

 • het is het beste om ze te koken in een speciaal gerecht voor de magnetron;
 • je moet ze koken in een hoeveelheid van niet meer dan 10-15 stukken.
 • u kunt zelfgemaakte producten alleen bereiden na het invriezen.

Als u deze eenvoudige regels volgt, kunt u binnen enkele minuten een geweldige maaltijd krijgen..

Eenvoudig recept
hoe просто сварить пельмени в микроволновке
ingrediënten Aantal
bevroren dumplings 15 stukken.
water een glas
zout knijpen
laurier en andere kruiden proeven
Kooktijd: 15 minuten Calorieën per 100 gram: 150 Kcal

De meest voorkomende versie van het koken van vleesknoedels in de magnetron is een goed begin om te experimenteren met dit product bij dit soort koken. Het is extreem eenvoudig..

Pelmeski moet in een diepe vorm voor de magnetron worden gedaan, giet water, zout, plaats een laurierblad erop, bedek de vorm met een deksel ervoor of een bord en plaats de dumplings in de magnetron gedurende 10 minuten op maximaal vermogen. Maar om de drie minuten moet je de dumplings mengen, zodat ze goed kunnen koken. De afgewerkte schaal kan worden gevuld met boter, zure room, bestrooi met kruiden of voeg iets anders naar smaak toe. Tussen haakjes, in de gerechten kan bouillon zitten, wat niet nodig is om te gieten.

Dumplings koken in de magnetron zonder water

Er zijn situaties waarin water niet voorhanden is. Maar dit is geen reden om jezelf de kans te ontnemen om aan hete knoedels te geven. Ze kunnen zonder water worden gekookt..

Ingrediënten vereist:

 • 15 bevroren dumplings;
 • 400 ml zure room;
 • snufje zout.

Kooktijd: 10 minuten.

Calorische inhoud: ongeveer 250 Kcal / 100 gr.

In een diepe magnetron of alleen een keramische of glazen kom, moet je de dumplings erin doen, ze met zure room, zout erin gieten, afdekken en 7 minuten op maximaal vermogen koken in een magnetron. Knoflook kan voor het koken worden toegevoegd.

chocolade тортAls er geen eieren in de koelkast zijn, betekent dit niet dat er geen thee wordt gezet. Wij bieden u een selectie van cakes zonder eieren die niet van smaak verschillen..

Let op het recept voor griesmeel van griesmeel van griesmeel.

Hoe maak je een nuttige gestoomde eiwitomelet hier lezen.

Hoe gebakken kaas Ravioli in de magnetron te koken

Vroeger braadde de kookverscheidenheid van pelmeni in een koekenpan, waar veel fijnproevers dol op waren. Ravioli (ook ravioli genoemd) met een korst kan echter ook in de magnetron worden verkregen.

Ingrediënten vereist:

 • substituten любое блюдо15 bevroren dumplings;
 • een glas water;
 • een mespuntje zout;
 • 50 gr. harde kaas;
 • 30 gr. boter.

Kooktijd: 15-20 minuten.

Calorische inhoud: ongeveer 300 Kcal / 100 gr.

Eerst moet je de ravioli in de magnetron koken volgens de bovenstaande methode, en dan de bouillon van hen aflekken als het nog rest en meng ze met boter, en zet ze vervolgens opnieuw in de magnetron gedurende maximaal 5-8 minuten (je moet hun conditie controleren) geen dekking.

Vervolgens moet u ze bestrooien met geraspte kaas en daarna 2 minuten teruggaan naar de magnetron, indien mogelijk met behulp van de grillfunctie..

Hoe dumplings in de pot in de magnetron te koken

Niet iedereen heeft vaat voor de magnetron en er zijn glazen potten in elk huis, vooral omdat je met deze methode meer dan één portie tegelijk kunt bereiden – per pot kunnen immers meerdere potten op een standaard in de magnetron passen, en dit is handig.

Ingrediënten vereist:

 • 15 bevroren dumplings (per pot van 0,5 liter);
 • kokend water;
 • zout, laurier, peperkorrels naar smaak.

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten.

Calorische inhoud: ongeveer 150 Kcal / 100 gr.

Halffabrikaten moeten in een glazen pot van een halve liter worden gedaan en kokend water worden gegoten, zodat het water ze bedekt. Top voeg laurierblaadje, een paar zwarte peperkorrels en zout naar smaak toe, plaats dan de pot in de magnetron op gemiddeld vermogen gedurende 2 minuten, verwijder, meng de inhoud en plaats nog eens 4 minuten.

En dat een paar keer doen, visueel controleren of dumplings gereed zijn – in het algemeen duurt het 12-15 minuten.

Dumplings met zure room in een pot – eenvoudig en smakelijk!

Zo’n gerecht kan bijna feestelijk worden genoemd en het is het liefste om ze te behandelen met vrienden die naar het licht kwamen. Vooral omdat de gerechten in de potten bijzonder smakelijk zijn..

Ingrediënten vereist:

 • 0,5 kg bevroren dumplings;
 • een glas water;
 • 100 gr. zure room;
 • 100 gr. ketchup;
 • 50 gr. mayonaise;
 • 200 gr. bevroren champignons (gehakt);
 • 150 gr. harde kaas;
 • zout, peper, laurierblad naar smaak.

Kooktijd: ongeveer 20 minuten.

Calorische inhoud: ongeveer 300 Kcal / 100 gr.

In het geval van dit recept is het beter om ingevroren ingrediënten te ontdooien, maar in extreme gevallen kunt u ze in en uit doen, waardoor de bereidingstijd iets langer wordt..

verspreid пельмени

Dus, in de potten moet je de knoedels en paddenstoelen gelijkmatig verspreiden, roer het water met zure room, mayonaise en ketchup en giet ze met dit mengsel zodat het de ingrediënten bedekt.

gieten водой

Vervolgens moet je de potten gedurende 10 minuten in de magnetron op hoog vermogen zetten en ze dan openen, besprenkelen met geraspte kaas en nog eens 2 minuten zonder deksel terugsturen. Het resultaat is onmiddellijk de eerste en tweede gang en het vlees met een bijgerecht.

Handige aanbevelingen

Volgens de praktijk worden degenen die dumplings in de magnetron probeerden te koken, niet naar de gebruikelijke manier van koken teruggestuurd. Omdat er geen koken en alle andere problemen die gepaard gaan met kookknoedels. Maar dit kan ook op verschillende manieren in de magnetron gedaan worden, of beter gezegd met de kennis van enkele kookgeheimen:

 1. Giet Pelmeni voor het koken in de magnetron niet alleen water, maar ook bouillon, inclusief groenten of paddenstoelen. Het voegt een smaak toe aan het gerecht..
 2. Probeer de dumplings in één keer in een grote kom te koken, gooi de hele verpakking erin, dat moet je niet doen, omdat ze op deze manier gewoon niet goed kunnen koken. In de magnetron kunt u dumplings alleen à la carte bereiden, niet meer dan 10-15 stuks.
 3. Regelmatig mengen van ravioli bij het koken in een magnetron is nodig voor hetzelfde, wat nodig is voor gewoon koken – zodat de producten niet aan elkaar kleven.
 4. Kook de dumplings in de magnetron moet in een speciaal ontworpen schaal of in keramiek of glas, maar het metaal is ten strengste verboden om te gebruiken.
 5. Het is beter om geen zelfgemaakte, net ontdooide of ontdooide ravioli te koken die in de magnetron is gekocht, omdat het product om bepaalde redenen sappiger wordt na bevriezing. Genoeg in ieder geval een paar uur om te bevriezen.
 6. Verminder de bereidingstijd van dumplings in de magnetron, vul ze onmiddellijk met kokend water en niet met gewoon water. Dan is het voor het koken voldoende om slechts 5 minuten te eten..
 7. Soms is het op deze manier koken van de dumplings mogelijk niet mogelijk vanwege de eigenaardigheden van de magnetron, en niet omdat iets verkeerd is gedaan. Het komt voor dat het water alleen aan de randen van de vorm wordt verwarmd, terwijl het in het centrum van de kou blijft, en dit is te wijten aan het feit dat de magnetron een lage doorlaatbaarheid van de golven heeft. Dus dumplings werken niet.

Op dezelfde manier kunnen niet alleen ravioli worden gekookt in een magnetron, maar ook knoedels of andere soortgelijke bevroren deeg met vulling.

Aan de knoedels in de magnetron kunt u verschillende ingrediënten toevoegen, naar smaak: bevroren champignons of groentenmixen of iets anders. Dit gerecht is een echt experimenteerveld, als je het principe onder de knie hebt.

Loading...