Saltning av röda fiskar hemma: recept, hemligheter och foder

Den moderna mannen vid den första omnämningen av röd fisk har föreningar med laxfamiljen: öring, lax, lax kommer i åtanke. Smeknamnet “rött” gavs till produkten i enlighet med de uppenbara fysikaliska egenskaperna: färg som sträcker sig från ljuskoral till mjuka orange nyanser.

Krasnaya-ruba1

Återställandet av händelser i en kromatisk sekvens och en grundlig studie av skriftliga källor visade emellertid att det var riktigt rött inte röda kycklingar, sockeye eller rosa lax men fisk från den starka familjen.

En oväntad händelse beror på betydelsen av archaism “röd”, det vill säga kvalitativ, värdefull, vad att dölja, det bästa!

Trots att det faktum att det bästa i Ryssland ansågs stellate stur, tar inte sterlet eller sturan bort delikatessen hos vår moderna smeknamn röda fisk. Om vi ​​lägger bort hela den filologiska-koloristiska vetenskapen om fisk till sidan, får vi ett obestridligt faktum: röd fisk är värdefull för dess näringsvärde och användbarhet för organismen, vars normala funktion gynnas av omega-3-fettsyran i produkten.

Forskare varnar: Fiskens positiva effekt äger rum endast om det är lämpligt att använda den. Kostnaden för delikatessen ska inte skämma bort dig: Prissättningspolicyen för en produkt som importeras från avlägsen innebär inte att den ofta används dagligen..

Urval av kvalitetsfisk

Att välja en högkvalitativ, färsk fisk betyder att slutföra hälften av uppgiften. En gång på marknaden, i en stormarknad eller en fiskaffär, bråttom inte för att ta tag i den första fisken som stod överens med att “pris bestämmer kvalitet”.

Nej, efterfrågan på gourmetfisk kött ständigt för odling och odling av djur i strid med regler och lagar. Om han märker en misstänkt skuggor av tvivel i säljarens ögon, om han lämnar en översyn av den föreslagna produkten, omedelbart fråga honom om åtföljande handlingar.

En självständig kvalitetsstudie blir en oåterkallelig bekräftelse eller avslag på orden “Jag tar ofta denna fisk själv. Det gör ont dåligt! “Sagt av säljaren. Så vad ska du vara uppmärksam på när du väljer inte bara rött, men också någon annan fisk:

betning красной рыбы

 • ögon. Dull-eyed fisk ska automatiskt avstöra dig;
 • Lukten. En typisk fisksmak, utan några obehagliga anteckningar, kommer att bekräfta dess kvalitet;
 • gälar. Färsk, fångad fisk har ljust röda våta gyllor. Grå, brun eller grön färg – ett varningsskylt om eventuell förgiftning;
 • skala. Mjukgöring eller dullhet i beläggningen, närvaron av slemklemmar mellan fiskens “kakel” är oacceptabelt.

Köpa fiskfiléer eller biffar bör åtföljas av en studie av färg och elasticitet hos produkten. Exempelvis är den enhetliga, ljusa attraktiva färgen på insidan av ett djur bevis på konstgjort ursprung eller fyllning av köttet med färgämnen..

I en naturlig produkt är förekomsten av lätta streck tillåten. Efter att ha tryckt ett finger på massan ska filetten förvärva sin ursprungliga position.

röd рыба запеченнаяSå att baka röd fisk i ugnen i folie, notera en läcker dietmatrecept.

Konserverad liten fisk – hur man lagar mat hemma, läs de läckra recepten.

Bakat i makrillfolie. Detta är en god fisk som kan ingå i dietmenyn, läs recept.

Red Fish Gallery

Livsmedelsindustrin erbjuder främst lax, öring, rosa lax eller lax till den genomsnittliga medborgaren. I motsats till den radikala generaliseringen av en stor lista av fiskarter i ett enda röd, finns det ett antal skillnader, med hänsyn tagen till färg, storlek, fettinnehåll och produktets värde.

Exempelvis är hedersnamnet av delikatess och kostnaden för lax beror på dess fetthalt. Den “externa data” för sådan fisk är som följer: stor storlek, dusky hud, ljusrosa oljekött. Örret har däremot ett ljust lock och ljust kött.

Det muntliga porträttet av den mest tillgängliga och koströda laxfisken är följande: kroppen är färgad med svarta fläckar och på baksidan är en puckel.

Beredning för betning

Innan du börjar laga ett kallt mellanmål ska du inte bara förbereda arbetsytan utan även fisken. Det första steget mot saltning – avfrostning av produkten. Om det är nödvändigt bör man föredra rumstemperaturer istället för att värma i mikrovågsugn eller ugn..

Börja skära fisk, följ följande åtgärdssekvens:

 1. Klipp av huvudet;
 2. avskurna голову

 3. Använda matlagningssax, bli av med fenorna;
 4. För att ta bort entrails rippar vi magen längs linjen längs fisken;
 5. ta bort плавники и кожу

 6. Vi gör två nedskärningar – på höger och vänster sida av ryggraden – detta kommer att hjälpa till att frigöra fisken från skelettet. Det är också viktigt att ta bort de kvarvarande benen med händerna.
 7. ta bort кости

 8. Stor slaktkropp kräver ytterligare skärning.

kan дополнительно нарезать

Den utrustning som krävs för saltning innehåller ett par saker: en 2-3-liters behållare, skarpa knivar, matlagningssax, en burk eller en flaska och ingredienser enligt receptet. För att undvika obehaglig smak rekommenderar chefs att använda plastbehållare eller emaljskålar, krukor, glasburkar. Inga metallkärl!

Sätt och recept för saltning av röd fisk hemma

Njut av det delikta fiskköttet i en hälsosam smörgås, lägg till ljusstyrka och smak för salladen, späd den dagliga lunchen eller middagen med en delikatess i form av saltad röd fisk – det låter aptitretande, eller hur? Om det inte finns någon önskan att köpa en saltad produkt av okänt ursprung, varför försök inte att laga det själv, hemma?

Speciellt för läsaren valdes de bästa sätten och recepten för saltning av röda fiskar. Vilken man kan välja enligt kulinarisk erfarenhet och tillåtet väntetid:

saltade рыба

 • “Snabb och välsmakande”. Mad salthastighet – 30 minuter – säkerställer användningen av mellanlag i receptmetoden. De tunnaste skivorna rödfiskfilé, salt, peppar, löklöv, olivolja eller vegetabilisk olja placeras i en burk i lager. Först köttstycken, sedan kryddor, vars antal bestäms i enlighet med personliga smakpreferenser. Stänk citrusjuice med beredningen är ett valfritt trick. Skaka burken och lämna den i kylskåpet i en halvtimme;
 • “Enkelhet i allt”. Efter att ha hällt varje skiva av produktfiléen med en blandning av salt, socker och peppar efter smak, placera bitarna i en behållare och låt dem stå i kylskåpet i minst en dag. Innan du serverar, var noga med att ta bort överskott av salt
 • “Drunken Solen”. Non-standard recept för detta recept består i rullande fiskfilé i salt, socker, torkad dill och … vodka. För att inte bli full på den unika smaken bör du naturligtvis lägga till alkohol i rimliga kvantiteter. Inom två timmar ska fisken vara under åket och sedan – 6 timmar i kylskåpet;
 • “Lat”. Vem sa den lata kocken smaklös? Följande recept hjälper till att förstöra den uttråkade stereotypen. Två röda fiskfiléer socker, peppar och salt. Slutligen lägger vi till en droppe flytande rök. Zamotav i folie, skicka nästan rökt fisk på balkongen;
 • “Classic går inte ur mode!” Det här traditionella receptet innebär utan tvekan att man gör en marinaden. För en liter kokande vatten slänger vi två matskedar socker och salt, cirka fem stycken söta ärtor. Koka i några minuter och senare svalna. Placera fisken, förskuren med tjocka skivor, i tanken, häll den med “buljong”. Salt i kylskåpet i 24 timmar.

Hemligheter till värdinna

Som att laga någon annan maträtt, innebär processen med att salta en röd fisk framgångsrikt vissa hemligheter. Så, för att uppnå en perfekt balans av salthalt och sötma, hjälper den andelen socker och salt – 1 till 2.

Det är värt att notera att du inte kan förstöra fisken genom att sprinkla den med ett extra gram salt: filén absorberar lika mycket substans som det behöver. Förresten, för att få en unik salta filé röd fisk hemma hjälper inte till att laga mat, men havsalt.

Lagring av saltad fisk är begränsad till tre dagar: annars kommer produkten att förvärva otäck salthalt. Förläng filéns livstid genom att dränera marinaden eller ta bort överskott av salt och belägg hela ytan med vegetabilisk olja. En torr skål med lock kommer ut som en lagertank..

I harmoni med andra produkter

Trots den fantastiska smaken, röda fiskar – produkten är inte oberoende. Ett enkelt och enkelt alternativ till frukost med en syltad produkt är att göra en smörgås: smörja en skiva rågbröd med smör eller ost, sätt en köttbit och en kvist av dina favoritgröna på toppen..
saltade красная рыба

Enkelt men så användbart!

Som ett alternativ till standardborrade smörgåsar kan en pannkaka fylld med saltad lax, öring eller rosa lax göra.

Saltad röd fisk i en lätt grönsakssallad är ett starkt argument. Produkten är utspädd sallader från tomater, äpplen, avokado eller ris.

Om du planerar att servera röd fisk på bordet som en aptitretare till huvudrätterna, är det lämpligt att lägga till gröna (dill, persilja). Traditionens beundrare rekommenderas att spruta fisk med citronsaft eller zest, och för älskare av experiment lägg till riven vitlök. Voila! Ett unikt tillskott till festbordet är klart.

Om din inre röst fortsätter att insistera på komplexiteten och komplexiteten i saltprocessen, är det nog dags att motbevisa sina skamlösa lögner. Var bara extremt försiktig: få en utsökt maträtt som två och två, du kan enkelt få dig tillkopplad på hemlagad fisk.

Loading...