Hur man lagar torskfilé i ugnen

Fiskrätter – dekoration av alla bord. De kan tävla med kötträtter. Dessutom kokas fisken mycket snabbare. Naturligtvis vill få människor rengöra och hugga det, men lyckligtvis nu kan du köpa fisk som redan har klippts och till och med filéer..

Från fisk kan du laga en massa intressanta rätter. Men det bekvämaste sättet är att laga mat i ugnen..

Naturligtvis, för den här fisken är bättre att ta köttiga och stora. Bra kommer att vara bakad torsk. Även om denna fisk är lite torr, men den korrekta beredningen hjälper dig att bli en saftig maträtt..

Enkelt recept
hur приготовить филе трески в духовке
ingredienser Antal
torskfilé 1 kg
salt 10 gram
svartpeppar en nypa
lökpenna 2 stycken medelstorlek
solrosolja 2 matskedar
kryddorna på vilja
paprika eller tomat 1 stycke
grönska på vilja
Tillagningstid: 30 minuter Kalorier per 100 gram: 60 kcal

Detta är det enklaste receptet, det kommer att bemästra även av dem som aldrig har kokt fisk..

Hur baka torskfiléer i ugnen? Tvätta fisken och torka lite med pappershanddukar. Skaka bra och jämnt från alla håll med salt och peppar. Du kan lägga till andra kryddor, humle-suneli, en blandning av paprika, färdiga kryddor för fiskrätter, dillfrön, kummin.

Om olika slags kryddor används, är det bättre att blanda dem alla tillsammans och gnugga filéerna med den beredda blandningen, så kommer de att fördelas jämnt över hela ytan..

Häll i raffinerad olja i en djup panna så att den täcker hela botten. Lägg nu beredda fiskar.

Lök att rensa och klippa det är önskvärda ringar, men det är möjligt och halvringar. Stänk hela lök ovanpå filéen, täck fisken med den.

Värm ugnen till 200 grader och skicka ett ark till det. Efter 5 minuter, när fisken griper en liten skorpa, sänka temperaturen till 170 grader, stänk innehållet i pannan rikligt med kokt vatten och sätt in ugnen igen.

Täcka matlagningsskålen väl, till exempel en lackerad skål eller platt bakplåt. Med denna beredning kommer torsken att vara saftig, men det kommer inte att påverka den rudda bakade skorpan. Därefter baka i 15-20 minuter. Vattna juice med jämna mellanrum från botten av pannan.

När du serverar, dekorera med paprika eller tomater, skär i ringar och strö med örter.

aladåbLäs om hur man gör utsökt jellied kyckling, förutom vacker och ovanlig.

Förbered läckra friterade mushrooms med lök – det här är ett utmärkt ersättning för kött, särskilt i posten..

Läs hur man gör kryddig lobio från röda bönor på georgiska.

Torsk under ostkavaj

Festligt alternativ att rosta fisk. Du behöver följande produkter för det:

 • torskfilé – 1 kg;
 • båge – 1 huvud;
 • kokta mushrooms – 1 burk (300 ml);
 • hård ost – 80 gram;
 • majonnäs – 3 matskedar;
 • rå ägg – 1 stycke;
 • salt – två knivar;
 • kryddor – att smaka
 • vegetabilisk olja – 2 msk. för bakplåt, 2 för rostning).

Tillagningstid – 1 timme.

Kaloriinnehåll – 165 kcal.

Receptet för att laga torskfilé under ost i ugnen är som följer. Fiskkocken på vanligt sätt, det vill säga tvätta och torka. Grate kryddor och salt.

en fisk очистить

Skalad lök halva ringar. Stek i en hetpanna tills den är transparent. Svampar, om hela, hacka fint och tillsätt till den färdiga löken, steka i ytterligare ett par minuter.

yngel лук

Torsken låg på ett smurt bakplåt och lägger svampen och löken på toppen så att ett lager.

lägga till грибы

Majonnäs blandad med ägg. Grateost, bättre bra. Täck fisken med ett ostskikt och häll blandningen av majonnäs-ägg på toppen.

att gnugga сыр

Värm ugnen till 180 grader och lägg ett blad med den färdiga filén. Baka vid denna temperatur i 20 minuter. Osten under hällen smälter, och hällen kommer att tjockna och greppa skorpan. Få en fisk under en päls.

fisk готова

Att betjäna sådana torskfiléer är bäst helt på en stor tallrik. Lägg kokta runda potatis runt fisken, dekorera med gröna.

Fisk med grönsaker i folie

Också bakad i ugnen med aluminiumfolie. Det är vanligt att göra kött, fläsk på detta sätt. Men fisken är ganska lämplig för sådan förberedelse. I folie torsk bli mer saftig och ångad.

Så måste du förbereda:

 • torskfilé – 1 kg;
 • färska morötter – 2 medellånga rötter;
 • tomat – 2 medelstora;
 • Bulgarisk peppar – 2 medium, köttig;
 • lök – 1 stycke;
 • aubergine – 1 stycke;
 • vitlök – 3 tänder;
 • salt – 5 gram;
 • kryddor till smak;
 • majonnäs – 2 matskedar.

Koktid – 40 minuter.

Kalori – 75 kcal.

torsk с овощамиHur man lagar torskfilé med grönsaker i folie i ugnen? Förberedd torsk att gnugga med salt och kryddor och lägga på ett ark av folie, belagt på ett bakplåt. Det är bättre att sprida folien med den matta sidan inåt så att vid omslagning den glänsande sidan är överst.

Lök, skivad ringar och morötter, riven på en koreansk shredder, stek i solrosolja och lägg på fisken ovanpå ett lager. Sätt sedan aubergine-, tomat- och pepparringar..

Hacka den skalade vitlöken med en kniv och blanda med majonnäs. Denna blandning smörjer det översta lagret av grönsaker. Vänd nu foliernas kanter och fäst dem så att fisken med grönsaker är inslagna i ett kuvert.

Lägg ett ark med färdig fisk i folie i en het ugn, ca 180-190 grader. Och laga i ungefär en halvtimme.

Efter att ha varit redo att noga packa folien och torsken med de övre lagren av grönsaker, lägg den på disken.

Torskfilé i ugnen med gräddfil

torsk в сметане

För att förbereda detta alternativ behöver bakad fisk:

 • torskfilé – 1 kg;
 • gräddfil som är fettfri – en tredjedel av ett glas;
 • citronsaft – 1 tsk;
 • senap klar på begäran
 • mjölk eller lågmjölkgrädde – en fjärdedel kopp;
 • lök – 2 stora huvuden;
 • vegetabilisk olja – 50 gram;
 • salt, kryddor, gröna.

Koktid – 40 minuter.

Kalorier – 140 kcal.

Koka fisk som alltid. Lök skuren i stora ringar och simma lite i en stekpanna. Lägg dem på botten av en djup panna eller platt brazier. Sätt fisk på toppen.

Nu måste du laga såsen. För att göra detta, blanda gräddfilen med senap och grädde, tillsätt kryddor och citronsaft. Hur man blandar och häller torsk så att den är täckt av tre fjärdedelar.

I ugnen, förvärmd till 190 grader, lägg en behållare med fisk. Så snart såsen kokar, sänka värmen till 170 grader, kan du täcka ytan med folie och låt svalna i 20 minuter. Torskfilé i gräddfil i ugnen är klar. Servera i en maträtt, dekorera med gröna.

Fiskfilé med potatis

Detta är en helt självständig maträtt, eftersom fisken kommer ut med en skål. För att laga torskfilé med potatis i ugnen behövs:

 • torskfilé – 1 kg;
 • rå potatisar – 6 knölar;
 • lökpenna – 2 huvuden;
 • salt – 2 teskedar;
 • kryddor, örter – efter smak
 • majonnäs – 4 matskedar.

Tillagningstid – 1 timme.

Kalorier – 160 kcal.

Kapacitet där fisken kommer att baka, det är bra att smörja med vegetabilisk olja. Lök skärs i stora halvringar och lägger sig på behållarens botten. Potatis skuren över ringarna är inte tjocka som för stekning. Lägg det på ett lager lök. Stänk, strö med kryddor, strö över olja och sprida väl med majonnäs.

Förberedd filé uppdelad i portioner. Lägg dessa bitar på potatisarna, strö med salt och kryddor. Precis som potatis, fett med majonnäs.

Lägg arket i en het ugn, 200 grader. Efter 5 minuter, sänk värmen till 170 grader och låt den baka i 30 minuter.

Villighet att kontrollera efter potatis. Det är hon som har lagat i ugnen under den längsta tiden..

Servera på en stor tallrik, i mitten av vilken låg bitar av filé och på omkretsen av potatis.

Användbara tips

Fisk är inte alls svår att laga mat, särskilt om du kommer ihåg några regler. Filéer före matlagning ska torkas väl med en handduk eller servett för att tömma överskott av vatten. Annars kommer vätskan att sticka ut ur fisken, då fisken blir torr (och torsken är inte redan väldigt saftig), och dessutom kommer den inte att baka, men det kommer att bli kokt.

Du måste sätta filéen i en het ugn för att snabbt bilda en liten skorpa. Då kommer de naturliga juicerna att förbli inuti, och fisken blir saftig..

Ost ska aldrig hällas upp i skålen. Lägg alltid ost först och på toppen av det majonnäs, gräddfil eller annan fyllning. Först då på den färdiga skålen får du en bakad, men inte torr, skorpa av smält ost..

När du lagar sådana sorter av fisk som torsk, grönsaker, är det bäst att först steka i olja och tillsätta dem med detta fett.

Och viktigast av allt är att det är bättre att köpa filéen som inte är fryst, men kyld, den har mindre vätska, och fisken kommer att dyka upp när den rostade ruddy men saftig. Helst är det självklart att separera filéerna från benen själv. Det finns få ben i torsken, och denna process är inte komplicerad, det är nog att skilja köttet från revbenen och ryggraden.

Iakttagande av dessa enkla hemligheter kan du njuta av en god matkockfilé i ugnen och från någon annan fisk laga en saftig, original och mycket god maträtt. Var inte rädd för fiskedagen. Torsk, men ganska torr fisk, är mycket köttig, dess filé är stor, inte platt..

Loading...