Hur man lagar samsa från blöta bakverk

Puff pastry samsa är en maträtt av orientalisk kultur. Det är en slags patty med kött och lök inuti. Det finns många alternativ för olika påfyllningar, men huvudreceptet innehåller lamm, kryddor och ett stort antal lök.

Samsa

För att förbereda innehållet i samsa måste köttet hackas, inte slipas. Ofta används inte bara kött, men också olika grönsaker, som potatis, pumpor eller linser, för att göra denna maträtt..

En mycket stor roll i beredningen av denna maträtt är orientaliska kryddor. Svartpeppar och Zira tillsätts oftast..

Den vanligaste samsa i Asien, Afrika och Medelhavet.

För beredningen av dessa pajer i östra länder använd en speciell ugn, som kallas tyndyr. Men i dagens ugnar kan skålen inte bli värre..

Puff konditorivaror recept för samsa: ingen jäst och jäst

För att göra deg för samsa utan att använda jäst, kommer följande produkter att behövas:

 • 1 kg vetemjöl
 • 2 koppar lite uppvärmd mjölk;
 • 1 liten sked salt
 • 4 ägg;
 • 50 gram margarin eller smör.

Till att börja med siktas mjölet och blandas försiktigt med salt. I en separat behållare behöver du värma upp mjölken en liten bit och driva ägg i den. Allt blandas noggrant tills en jämn, jämn massa bildas..

deg для самсыMargarin eller smör ska smältas och får svalna, lägg sedan till mjölk med ägg. Allt är grundligt blandat igen.

Och slutligen blanda blandningen med mjöl och knåd degen, vilket skulle visa sig vara extremt elastiskt..

Degen är täckt med en servett och bara lämnat en stund till vila..

Förteckning över ingredienser för att göra deg på jäst:

 • 1 kg vetemjöl
 • 2 koppar vatten, något uppvärmd;
 • 30 gram jäst, företrädesvis rå;
 • 1,5 tsk salt
 • 1 matsked socker eller granulat.

Samsa печенаяFörbereda, ta ett halvt glas ljummet vatten och häll det i en viss behållare. Salt och granulärt socker sättes till vattnet, blandas tills det är fullständigt löst och därefter tillsätts jästen, vilken också måste blandas tills den är upplöst. Behållaren med innehållet täckt med en servett och lämnat på en varm avskild plats under en tid.

När jästen vaknar måste du lägga till resten av vattnet och blanda.

Mjöl måste siktas, sedan tillsätt i små kvantiteter gradvis i vattnet med jäst..

När basen är knådad bör den läggas på en tillräckligt varm plats för jästen att börja arbeta aktivt och utföra jäsningsprocessen. Under denna process måste du trycka ned degen ett antal gånger. Det kan ta tre till fyra timmar..

Båda typer av deg är ganska lätta att förbereda, det viktigaste är att förstå den allmänna tekniken. Men att göra deg med hjälp av jäst tar mycket längre tid..

Recept för samsa från färdig traditionell puff bakverk med kött

Förteckning över erforderliga produkter:

 • Puff pastry;
 • 1 kg fet köttfärs
 • 10 medelstora lökar;
 • Jord svartpeppar och salt till kockens preferens;
 • 1 tesked Zira;
 • Margarin eller smör (icke spridet) smör;
 • För smörjning är det nödvändigt att bereda vegetabilisk olja..

Fyllning bereds först. För detta görs köttet i små bitar. Ofta används och stoppning. I avsaknad av lamm kan du använda nötkött.

Om djurfettet inte räcker, kan du lägga till vegetabilisk olja till köttet. Lök måste skäras i form av halvringar, som också måste delas med hälften. Hackad lök läggs till köttet tillsammans med kryddor och kryddor..

förbereda начинку

Hela mängden deg bör delas upp i flera skivor. Var och en av dessa delar rullas in i lager med liten tjocklek. Lagrets yta smörjs med margarin eller bondeolja, som tidigare smälts. Sedan rullas degen i en rulle för hela längden och kyles i 12 minuter. Detta görs för att försäkra sig om att margarin eller smör inte sprids under ytterligare arbete..

Skär den kylda degen över i små bitar. Storleken på den framtida produkten beror på styckets tjocklek. Var och en av dessa delar måste placeras i upprätt läge och tryck ner med handen. Därefter måste du använda en rullande stift och rulla ut en rund bas, vars tjocklek ska vara högst fem millimeter..

klippa den порции

Fyllningen läggs ut i mitten av varje rund bas. För dessa ändamål kan du använda den vanliga matskedan.

köttet выложить

Därefter stramas ändarna av basen och tätt pluckas. Formen på produkten kan ges och triangulär, och rektangulär och alla andra.

zaschepit концы

Sprid de färdiga produkterna på ett bakplåt, vilket måste smörjas med olja. Samsa ytan ska smutsas med en äggula och strö med sesam eller vallmo frön över den.

ligga ut на противень

Ugnen måste förvärmas till en temperatur på 200 ° C. Baktiden ska vara ungefär en halvtimme. Allt beror på ugnsens egenskaper..

Samsa готова

För att laga samsa med kött är det önskvärt att använda fårkött. Men ofta används och annat kött. Det är mycket viktigt att fyllningen visade sig saftig, så en stor mängd lök används. För att öka juiciness tillsätts en viss mängd vegetabilisk olja ofta till fyllningen..

Samsa med Chicken Puff Pastry

Mycket ofta för att laga samsa använder kycklingkött. Ofta köps degen färdigt. Det viktigaste är att det var av tillräcklig kvalitet..

För att förbereda fyllningen kan du använda någon del av kycklingen. Allt beror på varje persons preferenser..

Förteckning över erforderliga produkter:

  Samsa из курицы
 • 0,5 kg jästfritt puffdekor
 • 2 hela kycklingfiléer;
 • 2 stora lampor;
 • Smaktillsatser;
 • En halv tesked salt;
 • 1 ägg för smörjning på degen;
 • Några mjöl för att rulla ut den färdiga degen;
 • sesamfrö.

Lök måste rengöras och skäras i halva ringar. Filén skärs även i små kuber. Därefter blandas köttet med lök, salt och kryddor tillsätts. Efter allt detta måste blandningen blandas noggrant..

Förberedt puffdekor med en valspinne bör rullas ut till en tjocklek som når 2 mm. För att förenkla processen kan skikten delas upp i delar. Redan rullad deg ska delas in i ett antal stycken kvadratiska former. Deras storlek beror endast på personliga önskemål. I mitten av varje billet fylls mängden en matsked. Kan lite mer.

Därefter viks degen diagonalt och kantarna försiktigt pluggas. Resultatet ska vara en slags triangulär paj. För skönhet kan kanterna trimmas med en figurkniv..

Den färdiga produkten måste placeras på ett bakplåt, vilket kan föroljs eller täckas med pergamentpapper. Samsa yta är utsmält med ett ägg, pre-piskat. Om möjligt, och om så önskas, kan du sprinkla det med sesamfrön..

Baktiden är ca 20 minuter vid 200 ° C.

För beredning av samsa kan du säkert använda kycklingkött. För att eliminera den inneboende torrheten, tillsätts en stor mängd lökar..

echpochmakEn annan asiatisk maträtt – echpochmak Tatar-stil recept med foton och steg-för-steg rekommendationer. Det är faktiskt en slags samsa..

Recept för degen för kålpannan. Det är lätt om du känner lite hemlighet. Vi öppnar dem för dig här..

Chuck-chak i Bashkir recept med foton. Detta är ett fantastiskt tatarisk recept som är värt att försöka..

Hur man gör samsa puff bakverk med ost

Samsa med ost är en mycket enkel maträtt att förbereda. Särskilt om du använder färdigt puffdekor för detta..

För beredningen behöver följande ingredienser:

 • 500 gram färdiga, alla samma puffdekor
 • 350 gram inlagd ost. Dessa inkluderar: fetaost, mozzarella, suluguni.
 • En piskad äggula.

Den färdiga degen rullas noggrant in i ett stort lager. Det är önskvärt att dess form förblir rektangulär. När du rullar, måste du kontinuerligt hälla mjöl så att degen inte håller fast vid dina händer, valsen och ytan.

Samsa с сыромSmält smör bör smörjas hela ytan på den rullade bädden. Du kan gradvis vikla skiktet i hälften och rulla ut en liten stund och smörja med olja tills ett liknande kuvert bildas, vilket sedan förpackas i plastfolie och placeras i kylskåpet i ett par timmar.

För påfyllningen gnids osten på en rivare av stor storlek och något saltad..

Efter kylning skärs degen i små bitar och rullas för att bilda en liten kaka. I centrum ligger fyllningen, som du också kan lägga till hackade gröna..

Nästa är bildandet av samsa, vars kanter måste vara mycket tätt fastsatta. Annars kan osten alla vara ute när du bakar..

Bakfacket ska smörjas försiktigt med olja och sätta samsa preparat där. Produkterna på toppen smutsas med slagen äggula. Strö med vallmofrön eller sesamfrön över äggulan..

Baktiden ska vara högst 2 minuter.

Ost Samsa görs enkelt och tar lite tid. Men trots detta blir maträtten mycket smakrik och attraktiv i utseende..

Samsa puffjästeg med malet kött

Ingredienser för jästsamsa:

 • Gjutpuffkakor;
 • 500 gram malet kött
 • 2 råpotatisar;
 • 100 gram olika färska grönsaker;
 • 2 stora lökar;
 • Kryddor att smaka.

Samsa с зеленьюRulla degen i en kvadrat och belägga med ett lager mjuk margarin. Därefter böjer du skiktet i form av ett kuvert och lämnar det i 10 minuter. Rul kuvertet tillbaka i en kvadrat av föregående storlek och smörj med margarin, och lägg den också i ett kuvert. Denna procedur är värt att upprepa ett antal gånger. Då ska degen vila.

Nu behöver du förbereda fyllningen. Lök, örter och potatis ska finhackas. För dessa ändamål kan du använda en matprocessor, som kommer att mala alla dessa produkter. Blanda blandningen med malet kött och tillsätt salt och alla kryddor till smak..

Om fyllningen inte är våt nog kan du lägga till lite vatten..

Återställd deg rullas till en tjocklek av 2 mm. Det är nödvändigt att skära den med en mycket skarp kniv i små rutor, från vilken samsa senare bildas.

Alla ämnen staplas på ett bakplåt och smörjs med ett slagen ägg. Du måste sätta pannan i den redan uppvärmda ugnen..

Tricks kulinariska

När du bakar samsa med jästdeg bör du aldrig öppna ugnen under de första tio minuterna, eftersom degen kan lösa sig.

Inget behov av att göra degen för tunn.

Degen måste avlägsnas i förväg från frysen och läggas i kylskåpet. Så avfrostningen kommer att äga rum mer naturligt och det kommer inga speciella förändringar med degen..

Samsa är en mycket välsmakande och lätt att laga maträtt. Det viktigaste i processen att följa rekommendationerna från erfarna kockar.

Loading...