Hur man lagar gott stekt fläsk i en panna

Varje erfaren värdinna kan framgångsrikt glädja sina hushåll med olika rätter. Vem som helst kan laga läckra skivor eller goulash, men inte alla kan steka fläsk så att det är ömt och saftigt..

gris кусочками

Och poängen här är inte så mycket i avsaknad av talang, som i rätt köttval. När allt kommer omkring är det förmodligen inte den bästa kocken som kan skapa ett gott mästerverk från en dålig produkt. Det finns flera hemligheter att välja fläsk för stekning..

Hur man väljer rätt fläsk

Kött är en speciell sak, förutom det är inte billigt, så du borde ta det på allvar..

Varje kund har sina egna urvalskriterier, men det finns fortfarande de som passar alla:

 1. Det är att föredra att köpa kött som inte finns i butiken, men på marknaden. Valet är mer och kvaliteten skiljer sig från butiken. På marknaden är köttet vanligtvis inte bedövat, det skiljer sig under dagen. I butiken finns det många sätt att göra gammalt kött mer tilltalande och aptitretande;
 2. Köp alltid produkten från samma säljare. Eftersom köttet är i kosten ganska ofta, så är det bäst att göra det på en beprövad plats och ha en beprövad person;
 3. Yta. Börja valet av kött, först och främst inspektera ytan. Du behöver inte skrämma om en tunn rosa film detekteras, det här är normalt. För att bestämma köttets kvalitet bör man lägga en handflata på ytan och trycka lätt – handflatan ska vara nästan torr;
 4. Color. Godt fläsk är vanligtvis rödaktigt – rosa och fett är vitt eller mjölkigt. Om det finns platser med en mörkare färg och gulaktigt fett är ett säkert tecken på att grisen var gammal eller köttet inte är den första färskheten;
 5. Lukt. Innan du köper kött måste du försiktigt sniffa det. Hos människor är luktsansen mycket välutvecklad. Om lukten är i tvivel är det bättre att vägra köpet.
 6. Elasticitet. Fäst handflatan på ytan och tryck, om det efter det här kvarstår en dun, som inte är inriktad under en lång tid, är köttet gammalt;
 7. Ofta förstår människor inte riktigt vad det är och från vilken del av grisens kropp som kan förberedas. För stekning är nacken mest lämplig;
 8. När du måste köpa fryst kött, måste du fästa ett finger på ytan och bestämma sin färg. Om färgen är ojämn eller för mörk betyder det att det upprepade gånger har tinas och frysts..
Recept för fläsk, stekt bitar med lök
hur приготовить аппетитную жареную свинину на сковороде
ingredienser Antal
kött 1 kg
Löklök 1 huvud
Vegetabilisk olja för stekning
Vitlök 3 kryddnejlika
Salt, kryddor att smaka
Tillagningstid: 35 minuter Kalorier per 100 gram: 180 kcal

För denna maträtt väljer halsens hals, den är mager och öm..

Skala av kött och tvätta väl under rinnande vatten. Skär sedan i bitar av medelstorlek..

Lök smula i någon form. Värm pannan lite och sätt köttet i det. Det kommer att ge juice och det kommer att vara nödvändigt i ungefär fem minuter, då det i sin egen juice..

Sedan måste du hälla i oljan, lägg lök och steka tills det är klart. I slutet av processen, salt och häll kryddor och rör om. Hacka vitlök eller hoppa över.

Rör kött med vitlök och stäng av. Serveras med potatismos och färska grönsaker.

Fläskkotelett med ost, stekt i en panna

Pork chops är en mångsidig maträtt som alltid är relevant. De är lämpliga för en semester, en lugn familjefest eller en enkel middag. För det här enkla receptet behöver du:

 • Fläskmassa – 0,5 kg;
 • Hård ost – 150 g;
 • Salt och peppar till smak;
 • Persilja, dill – 50 gr;
 • Vegetabilisk olja för stekning.

Fria köttet från filmen, tvätta väl, skära i portioner. Slå dem med en hammare, salt och peppar. Gör en ficka i varje bit med en skarp kniv..
myaso-v-multivarke-s-ovoshhami_7

Gröna är mycket finhackade och hackad ost i kuber. Kött ger salt cirka tjugo minuter.

I varje ficka sätta lite grön massa och en bit ost. Säkra skäret med spett eller, om nödvändigt, sy med tråd så att osten inte läcker ut.

Värm upp oljan i en panna, sätt koteletter och stek över hög värme på båda sidor tills en röd yta uppträder. Slå sedan av elden och låt köttet gå..

Servera varma med någon skål och grönsaksallad.

Stekt fläsk med potatis i en panna

Detta är ett recept på gott kött med potatis. Det är närande och går bra med färska grönsaker. För matlagning behöver du:

 • Fläskfilé – 400 gr;
 • Färsk smet eller skikt – 150 – 200 gr;
 • Potatis -1 kg;
 • Lök – 1 stycke;
 • Vitlök – 2-3 tänder;
 • Salt och kryddor;
 • Vegetabilisk olja;
 • Persilja, dill och gröna lök – att smaka på.

Tvätta köttet noggrant, torka med servetter eller pappershanddukar och skär i skivor. Fläskskikt eller fett ska skäras i tunna remsor. Skala potatis, tvätta och skära i pinnar, skar en stor lök slumpmässigt. När allt är klart kan du börja matlagningsprocessen..

I en djup stekpanna steka lard tills full av fett kokas ut ur det. Ta sedan bort den stekta bacon och lägg köttet till smält fett. Du måste steka den i ungefär två till tre minuter på hög värme så att en skorpa uppstår och saften flödar inte ut..

Efter att fläsk har förlorat sin rosa färg i en maträtt sätter grönsaker. Allt detta stek, som stör systematiskt med en träspatel från botten upp.

När en potatisskorpa uppträder på potatisen, minska elden till ett minimum och svett under locket stängd i fem minuter. Haka rent vitlök och lägg det i köttet i slutet av tillagningen tillsammans med saltet. Rör noggrant och stäng av.

Det är nödvändigt att konsumera het, pre-smak med finhackade gröna.

gris по французскиLäckra fläsk på franska i ugnen blir höjdpunkten på den festliga söndagsmiddagen. När du försöker det förstår du det: ja, fransmännen vet mycket om mat.

Förbered fläskspott med potatis och grönsaker – det är snabbt, gott och lätt. Läs receptet här.

Läs pork shawarma receptet hemma denna maträtt är lätt att laga mat.

Stekt fläsk i en krämig sås med grönsaker

Att laga sådant kött tar lite tid, och resultatet är alltid utmärkt. För dess förberedelse kommer att kräva:

 • Fläskhals – 0,5 kg;
 • Pumpasmassa – 200 gr;
 • Lökrappa – 2 st;
 • Peppar sött – 2 stycken;
 • Färska svampar – 300 gr;
 • Cream eller gräddfil 20% fett – ett halvt glas;
 • Salt, kryddor;
 • Liten ingefära rot.

Peppar i denna maträtt kan användas både fräsch och fryst. Samma sak gäller pumpor..

Om grönsakerna är frysta, tina dem. Fläsk skölj i vatten, ta bort all folie och skär i skivor, som för goulash.

gris со сливками

Svampar skuren i tunna tallrikar, lök och bulgarsk pepparkärl, pumpa i slumpmässig ordning. Värm oljan i en stekpanna och stek svinet i den tills den är guldbrun.

yngel лук

Medan det är stekt, skalla en liten bit av ingefära och hakat eller en fin rivare. I stället för färsk ingefära kan du ta torkad.

Salt lite kött, blanda med ingefära och kryddor. Kör till beredskap om fem minuter.

lägga till овощи

Sätt de skivade grönsakerna i köttet och koka ytterligare åtta till tio minuter. Häll sedan grädden eller grädden och simma över låg värme tills du är klar. Denna maträtt är utmärkt med stekt potatis eller potatismos..

lägga till сливки

Tips och tricks

För stekning i pannan är det bättre att köpa en nacke eller spatel.

För att göra köttet juicier och mer ömt, måste du nicka innan du lagar mat. Det enklaste sättet att göra detta i en blandning av olivolja är liten, vitlöksalt, men gourm gör mer komplexa marinader.

Kotletter kan inte vridas mindre ofta. Det är nödvändigt att göra detta när en sida är nästan klar, så mer juice kommer att förbli i köttet.

Bli inte med i kryddor, för att de kan döda lukten av kött.

Innan du skär ner köttet ska du noggrant torka med servetter. Så när det stekas kommer inte oljan att plaska i alla riktningar..

Vid stekning bör du inte stänga pannan med lock, detta kan göras i slutet av matlagningsprocessen så att köttet når botten. Annars blir det en helt annan maträtt..

För att laga maträtt måste köttet klippas över spannmålen..

För att kontrollera om köttet inte är rå kan du genomborra det med en tandpetare. Om en klar vätska smälter ut – skålen är klar, om den är rödaktig – du måste också hålla den på elden.

När stekpannor i pannan mellan bitarna borde vara ett mellanrum. Så en skorpa kommer att uppträda på köttet, vilket inte tillåter att saften flyter ut och bevarar dess juiciness och delikat smak..

Kötträtten är bäst att börja steka strax före servering. Annars, efter kylning, kommer det att förlora lite av dess smak..

Stekt fläsk serveras bäst med en mängd olika såser. De kommer att betona och förbättra smaken av kött..

Bon aptitret!

Loading...