Hur man lagar en hamburgare patty

Hamburgare idag anses vara den mest populära typen av snabbmat. Det är lätt att gissa vad är fördelarna med en frodig bulle med en hack och grönsaker inuti, eftersom en sådan “smörgås” kan transporteras med dig för att jobba eller ha ett mellanmål på vägen..

Var kan man få pressen under koteletterna

Att göra kotletter är lätt, men att göra en vacker och jämn kotelett, men bara för en hamburgare, är mycket svårare. I detta fall kommer till hjälp av en intressant enhet som heter – Press.

Pressen är en rundformad metallform i vilken den önskade mängden hakat kött läggs och med hjälp av ett lock tryckt ner ovanifrån. Resultatet är en platt och jämn kotlett med en korrugerad yta..

Du kan köpa en press för hamburgare i nätbutiker eller i köpcentra i köksavdelningen (bar) tillbehör.

Hur man gör nötköttshamburgerpatties
hur приготовить котлету для гамбургера
ingredienser Antal
biff 1 kg
vegetabilisk olja 2 msk. l.
salt och nymalt peppar att smaka
Tillagningstid: 25 minuter Kalorier per 100 gram: 268 kcal

I de flesta fall används förstklassigt hackat nötkött som köttpåfyllning för hamburgare. Till exempel kostretsar eller lösgris. Men malet kött som görs hemma är det läckra..

Steg av matlagning:

 1. I det tvättade köttet skära åven och rensa bort filmer. Tappa med pappersservetter och skär i små bitar. Köttbeståndsdel mince minst tre gånger. Som ett resultat kommer fyllningen att förvärva önskad konsistens: mjuk och mjuk. Med en sådan fyllning blir det lättare att bilda vackra hamburgare;
 2. Därefter måste du ta bort fyllningen med händerna, tillsätt salt och peppar efter smak. Dela in i 4 lika viktdelar och från var och en använda en press för att bilda cutlets;
 3. Steg över måttlig värme på varje sida i 3 minuter.

I friteringsprocessen kan du inte trycka på skivorna. Annars kommer juice att flyta ut ur dem, och de kommer att bli torra..

Recept för fläskkotlett med ost

Följande recept är utformat för 12 köttbullar. Därför idealisk för att laga hamburgare för en fest.

Receptbelagda ingredienser:

 • magert griskött – 0,5 kg;
 • lök;
 • olja – som krävs för stekning
 • vitbrödsmulan – 1 st.
 • ost – 100 g;
 • malda koriander till smak;
 • ett ägg;
 • mjöl för rostning;
 • salt och peppar tillsätts till smak.

Tillagningstid: 40 minuter.

Antal kalorier: 255 kcal.

Steg av matlagning:

 1. I det färdiga malet köttet finhackad lök;
 2. Släng i ett ägg och strö med kryddorna som anges i receptet.
 3. Blöt i kalven i vatten. Krama och sätt i fyllning; att göra фарш
 4. Skaka osten och lägg till hakan lägga till сыр
 5. Därefter måste du knäda påfyllningen under lång tid och mycket noga, så att komponenterna är väl blandade och blötläggda med kryddor;
 6. Klarmalet fläsk uppdelat i 12 (möjliga 10) delar; att göra шарики
 7. Gjutna bollar och varje rulle i mjölblandningen;
 8. Form hamburgare använder en press eller platta för hand. Resultatet ska i vilket fall som helst vara en platt kotlett med en tjocklek av 1 cm;
 9. Värm oljan i en tjock bottenpanna;
 10. Lägg en stor mängd köttbullar och stek på vardera sidan i ca två minuter. yngel

Cutlets som i McDonalds hemma

McDonalds gillar alla, särskilt barn. Maten i anläggningen är verkligen god, men det är svårt att kalla det användbart, eftersom vi inte vet från vilka ingredienser våra favorit snabba livsmedel görs. Låt oss försöka göra en kakad liknande i smak till McDonald’s, men utan smakämnen..

Receptbelagda ingredienser:

 • nötkött – 0,5 kg;
 • malt svartpeppar med salt;
 • brödsmulor – 5 msk. l.
 • oregano, kummin, koriander – 1 tsk.
 • vegetabilisk olja för stekning;
 • ägget.

Tillagningstid: 30 minuter.

Antal kalorier: 205 kcal.

Steg av matlagning:

 1. Nötkött skärs flera gånger genom fibern
 2. Lägg brödsmulorna i hakan och hammar ägget. Rör, sedan salt och strö med alla kryddor.
 3. Händer fuktade i kallt vatten och dela köttet i lika delar som väger 50-100 g;
 4. Formulera bollarna och var och en passerar genom pressen för köttbullar, så att de blir samma tjocklek och storlek;
 5. Stek patties i en tjock bottenpanna i en liten mängd vegetabilisk olja i 8 till 10 minuter på vardera sidan.

gris в сметанном соусеFläsk i gräddesås är en otroligt god maträtt som passar bra med någon skål.

Komposit från torkade aprikoser och pommes frites – en användbar dryck, även om den har en speciell smak som inte alla gillar.

Läs hur man lagar läckra grillade äggplantor..

Hur man stekar den hakade fiskkoteletten

Fiskkakor är gjutna av torsk, lax eller öring och måste paneras i markerade brödsmulor före stekning. När det gäller lax krossas den med en skarp kniv, blandas sedan med gröna, lök, riven citronskal och vattnas på toppen med citronsaft.

I slutet av processen, salt, peppar och tillsätt lite stärkelse. Blandningen omröres tills fullständig homogenitet erhålles och läggs i kylskåpet i ungefär en kvart i timmen..

Fiskkoteletter är gjutna på samma sätt som nötkött, men tjockleken måste vara minst två centimeter, annars kommer de att falla ihop under stekningsprocessen. Det rekommenderas att steka dem i olivolja på varje sida i upp till tre minuter.

Receptbelagda ingredienser:

 • torsk-0,6 kg;
 • lök;
 • slipad peppar med salt;
 • ett ägg;
 • Vitbrödets kött – 2 stycken;
 • mjölk – 50 ml;
 • Jordginger – ½ tsk;
 • torkad basilika – 1 tsk
 • mjöl – 100 g.

Tillagningstid: 1 timme och 20 minuter.

Antal kalorier: 124 kcal.

Steg av matlagning:

 1. Fisksnittsfenor, ta bort huden och ta bort det centrala benet. Grindfiléer i en mixer;
 2. Strimlad lök;
 3. Massa suga i mjölk;
 4. Placera alla beredda ingredienser i en behållare, kör ett ägg och mixa;
 5. Sätt i kylskåpet;
 6. Efter en timme, dränera vattnet och bilda till kutlar med en press;
 7. Stek på varje sida.

Jamie Oliver Hamburger

hamburgare

Det finns inget behov av att presentera den här kända brittiska kocken, vars rätter är kända för sin enkelhet men otroliga smak..

Jamie Oliver på grundval av flera ljusa detaljer kan drastiskt förändra smaken av den vanliga maten och därigenom få den till en ny högre nivå.

När han, kämpar stereotyper, visat att snabbmat kan vara inte bara läckra, men också användbar. kommer att kontrollera?

Receptbelagda ingredienser:

 • magert nötkött – 0,5 kg;
 • senapsgranulär – 1 tsk;
 • öl – 10 ml;
 • salt och peppar efter smak
 • olivolja.

Tillagningstid: 35 minuter.

Antal kalorier: 249 kcal.

Steg av matlagning:

 1. Mince salt och peppar för att komma in, den angivna mängden senap och häll ölen, vilket gör köttbullarna saftiga.
 2. Blanda väl och dela köttet i 4 lika delar.
 3. Varje rulle in i en boll, och med hjälp av en press eller en handflata för att ge en platt form;
 4. Smaka i uppvärmd olivolja i högst 4 minuter.

Användbara tips

Många tycker att att laga en idealisk hamburgerpatty hemma är en enkel sak. Detta är dock inte fallet. Även det vanliga i vår förståelse för snabbmat kräver ett allvarligt sätt att laga mat.

Därför, för att inte förstöra en till synes lätt skål, anta följande värdefulla tips, varav du är en expert på att göra hamburgare patties.

 1. Trots frestelsen att köpa färdig köttfärs i närmaste stormarknad, så att när du kommer hem spenderar du inte tid på egen matlagning. I det här fallet är det bättre att omedelbart överge hemborgare, för i 9 fall av 10 kommer koteletten att vara torr. För den perfekta smaken av pattiesna är inte lat för att göra fyllningen själv. Den främsta hemligheten av juiciness är att skära köttens halvfabrikat. Ingrediensen skärs uteslutande över fibrerna, men den rullas endast genom ett stort munstycke;
 2. Hamburger gäller inte maträtter, så det finns ingen anledning att ångra mängden fett. Det ideala förhållandet mellan malet kött och fett är 80% till 20% eller 75% till 25%. Till exempel kommer en god kött att bli om du blandar skopdelen av nötkött (2/3) och flanken (1/3). Om ditt mål är att göra hamburgare mindre fet, lägg sedan till en liten mängd kallt vatten för juiciness;
 3. Helst behöver en hamburgerskotlett inte ha ytterligare ingredienser i form av lök, vitlök, ägg och speciellt brödsmulan. En klassisk uppsättning kryddor – salt och peppar. Kockar rekommenderar att peppar fylls nästan omedelbart efter rullning, men saltet måste vara före eller under stekning. Hemligheten är baserad på det faktum att det tidiga tillsatsen av salt kommer att göra konsistensen hos pattiesna elastiska och täta;
 4. Trots tautologin är den perfekta koteletten den perfekta koteletten. För dem som förbereder hamburgare varje vecka är det önskvärt att få en mycket bekväm enhet – pressen. I andra fall kan enheten bytas ut med en vanlig köksring. Men glöm inte, medan stekning av koteletten har en tendens att grilla och blir därför mindre i storlek. Därför måste du göra det en centimeter större än valsens diameter. Om det inte finns någon ring i köket, mycket mindre en press, så kan du använda en skuren plastflaska eller en burk konserverad mat.
 5. Innan du formar, var noga med att kyla fyllningen så att fettet inte håller fast vid händerna och arbetsytan. Men inte bara köttrediensen ska vara kall, men också bordet, händerna och de återstående armaturerna. Var därför säker på att hålla en kulinarisk ring eller tryck i frysen och torka händerna med en isbit från tid till annan. När det gäller skivorna själva borde de också hållas i frysen tills de stekas, och för att förhindra att de klämmer ihop sätter du bakpapper mellan dem..

Bon aptitret!

Loading...