Hur man lagar den klassiska “Fricassee” av kyckling

Världen av kulinarisk konst gav en möjlighet för varje värdinna att skapa ett annat mästerverk i sitt kök. När du lägger till dina favorit kryddor, kryddor, aromatiska örter, experimenterar med matlagning, kan du tacka alla med nya recept av första, andra, heta och kalla behandlar varje dag..

Så här framträdde den magnifika maträtten med det melodiska namnet “Fricassee”, som skapades av erfarna franska kulinariska specialister..

hur приготовить классическое «Фрикасе» из курицы

Vad är denna maträtt??

I Frankrike ges företräde, mjuksteg och stekt rätter med aromatiska och läckra såser. Utseendet på receptet för att laga köttgryta från kyckling under en mild krämig sås “Fricassee”, liksom dess distribution och popularisering, är förknippad med den magnifika historien om Napoleon, som inte alls tyckte om denna köttprodukt.

En dag, en ny kock, som inte hade någon aning om den berömda kejsarens preferenser, presenterade Napoleon med en maträtt där små bitar kyckling stektes i smör och sedan stuvades i en krämig sås..

Trots den formidabla härskarens vrede, lyckades den rädda kocken övertyga honom att försöka Fricassee, vilken Bonaparte inte bara tyckte om mycket, utan blev också huvudrätten på kejsarens meny..

kharcho готовKharko på georgiska – lära sig att laga ordentligt denna doftande, kryddig och till skillnad från vilken som helst första kurssoppa.

Kycklingfilérullar med olika fyllningar – notera våra recept.

Notera receptet på kinesisk kål med gurka eller skaldjur.

Klassiskt recept
hur приготовить классическое «Фрикасе» из курицы
ingredienser Antal
kycklingfilé 4 stycken (1 kg)
lök 100 g
smör 50 g
morot 100 g
svampar (ostron svamp, svamp, svamp eller kantareller) 200 g
vitlök 10 g
vin (torrvitt) och vatten 75 ml
grädde (10%) 150 ml
mjöl 15 g
kryddor (salt, peppar) på 15 g
Tillagningstid: 90 minuter Kalorier per 100 gram: 104 kcal

Det klassiska receptet för att laga en fransk maträtt med det sonorösa vackra namnet “Fricassee” innebär främst användningen av vit köttkylling. Många världskocker ersätter alltmer grunden för denna köttprodukt till kalvkött, kanin, kalkon och även fläsk..

Det är dock möjligt att förmedla den sanna smaken av en magnifik, traditionell maträtt endast när man använder kyckling i kombination med svamp..

Hur man lagar “Fricassee” av kyckling med svamp? Köttet ska skäras på ett sådant sätt att det inte finns mer än tio saftiga skivor. Värm oljan i en djup wokpanna och stek kycklingbitarna på den tills gyllene, rödfärgade köttbitar erhålls..

yngel мясо

Efter att ha använt en skimmer, ta av köttet i en separat behållare, och i en varm stekpanna, bruna den finhackade löken, grovt riven morot i fem minuter.

lök обжарить

Efter grönsakerna tillsätt melenko skivad svamp och hackad vitlök på något sätt. Efter omrörning av grönsaksmassan är det nödvändigt att sätta köttskivorna på toppen, häll dem med vin, vatten, häll kryddor..

lägga till грибы

Stew skålen ska blandas, i en halvtimme vid den maximala minskade elden. I slutet av denna tid hälls köttens grönsaksmassa med grädde med mjöl som tidigare utspättes i dem..

lägga till сливки

Med en sidrätter av ris kan du servera maträtten på tio minuter och sätta ut köttet under grädden.

fricassee готово

Chicken Fricassee med grönsaker

 

Det finns inget tydligt recept på klassisk “Fricassee”, vilket ger ett visst antal produkter..

Det finns bara en lista över ingredienser som nödvändigtvis måste vara närvarande i skålen, och om så önskas kan du lägga till goda och hälsosamma grönsaker till din favorit kycklingbehandla. För att skapa en bra saftig “Fricassee”, som passar alla sidorätter, behöver du:

 • köttfärs kyckling – 1,2 kg;
 • lök – 100 g;
 • salladpeppar (grön) – 200 g;
 • färska tomater – 200 g;
 • vegetabilisk olja – 40 ml;
 • gräddfil – 100 ml;
 • kryddor för kyckling och salt att smaka.

Gör en bra fransk maträtt kommer att dyka upp inom femtio minuter, och 100 g “Fricassee” kommer att innehålla 175 kcal med kycklinghud eller 105 kcal utan det.

Tvätta, torka och skära de separerade kycklingvingarna, benen, låren, nacken och bröstet, skuren i tre delar. Häll de valda köttstyckena till oljan uppvärmd i en stekpanna och rosta ofta i sju minuter.

Grönsaker rengörs från huden, frön och skärs i tunna remsor. Vänd på köttet varje fem minuter häll lök, sedan peppar och tomater. När produktjuice börjar koka, måste du lägga till alla kryddor..

Massan omrörs, elden reduceras till ett minimum, Fricassee stewes i 20 minuter, sur grädde hälls i och skålen hålls på spisen i ytterligare 10 minuter under locket stängt.

Även hemlagad nudlar och annan pasta kan vara en rätter till den. Du kan servera med gröna, doftande persilja och basilika.

Kulinariska anteckningar

När man ersätter grädde med färsk tjock gräddfil, som skapar kycklingfricassee, är det nödvändigt att införa kycklingägg i stewskålen som förtjockningsmedel efter att ha kokat mjölkprodukten. Med gräddfil behöver du inte steka en maträtt under lång tid – det kan curl upp. Det finns några tips, anteckningar när du lagar kött smaksatt fransk “gryta”:

 1. Konserverad mat kan läggas till maträtten, men de bör inte blandas med färska grönsaker.
 2. Istället för vin kan vatten hälla buljong och citronsaft;
 3. För “Fricassee” är det nödvändigt att välja endast köttstycken utan innehåll av en stor mängd fett (utan kycklinghud);
 4. Att lägga till grönsaker kan vara helt annorlunda – det kan vara offentliga lök, sallad, morötter eller kapris, gröna ärtor och asparges som rekommenderas av erfarna kockar.

Kycklingfricassee kan tillagas med mångsidig köksutrustning – en långsam spis. Även denna behandling, under dess skapande, kommer att spara mer användbara vitaminer, mineraler i ugnen.

Loading...