Hembakat bröd på kefir utan jäst är användbart och mycket gott

Fler och fler människor börjar överge jäst. De försöker eliminera dem från deras kost, eftersom de en gång i kroppen bildar ett mycelium. På grund av det finns sjukdomar, ohälsningar, minskad koncentration och prestanda. Det har redan visat sig att människor som inte konsumerar jäst är mindre mottagliga för sjukdom. Denna produkt är främmande för vår kropp..

Vid bakning började jäst ersättas med naturlig surdeg eller kefir. Sourdough matlagning under en lång tid, och kefir ger dig möjlighet att omedelbart börja baka.

Bröd på kefir utan jäst i ugnen
hem хлеб на кефире без дрожжей — полезно и очень вкусно
ingredienser Antal
kefir 1 kopp
mjöl 2,5 glas
salt, läsk på 5 g
socker 3 g
kryddorna på vilja
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 214 kcal

Att göra bröd hemma är inte besvärligt. Du behöver bara knäda degen och lägg den i ugnen. Och utsignalen är doftande, gott bröd. Det kan inte jämföras med affären, även om det visade sig vara dåligt.

Salt, läsk, socker och mjölblandning.

att blanda муку

Häll kefirna i pannan och häll den tidigare erhållna blandningen gradvis.

lägga till кефир

Blanda samtidigt. Först kan du blanda med en gaffel, men då måste du knäda.

rör upp

Knä bra för att undvika klumpar. Vi bildar en halvklot. Om du vill få en skarp på toppen, skölj sedan med mjöl toppskiktet. Många behöver inte hälla. Vi sätter i ugnen och förvärmer den till 200 ° С.

brödet выпекать

Det visar sig gott bröd.

 

Rågbröd på clabber i brödtillverkare

Om du bestämmer dig för att bara äta hälsosamt bröd, bör du köpa en brödtillverkare. Hon har en försenad start. Du kan själv välja parametrarna eller använda de inbyggda lägena. Bröd bakas jämnt. Du behöver inte följa honom hela tiden..

ingredienser:

 • kefir – ett glas;
 • rågmjöl – 2 glasögon;
 • kli – 2 msk. l.
 • ½ tsk soda;
 • vegetabilisk olja – lite mindre än ett halvt glas;
 • 1 msk. l. salt och socker;
 • Du kan lägga lin, sesam. Tillräckligt 20 gram.

Varaktigheten av rostning är ca 1 timme. I brödtillverkaren väljer du läget: rågbröd.

Kalorier per 100 gram: proteiner – 11 gram, fetter – 15,89 gram, kolhydrater – 28 gram, kalorier – 294.

När man lägger frön från lin, sesam, måste de fräscha över låg värme. Häll mjöl i brödtillverkare, lägg till kefir och andra ingredienser. Vi lägger på blandning och väljer sedan matlagningsläget. Med vissa maskiner kan du omedelbart välja en sats och efter det rågbröd. Andra måste byta.

Rågbröd är hälsosammare än vete, men efter det kan det tyckas halsbränna. Och det bör också komma ihåg att brödet från vetemjöl är inte mer kalori än råg. På grund av denna myt kan många tjejer inte gå ner i vikt.

soppaHur man lagar ärtsoppa med kött, läs vår artikel..

Hur man lagar saftiga brandburgare med en doftande skorpe lära av våra steg-för-steg recept med foton och videoklipp.

Läckra recept på dumplings med ost, potatis och bacon här.

Surmjölkbröd i en långsam spis

Du kan göra bröd från 2 typer mjöl. Det blir intressant och gott. Försök att blanda lin med vete, bovete med råg eller vice versa. Leta efter din typ av bröd.

Förbered brödet i långsam spis:

 • ta ett halvt glas av ett mjöl (till exempel råg) och 3 gånger mer än en annan (till exempel vetemjöl);
 • smör – 60 g;
 • havregryn – ½ kopp;
 • socker – 1 msk. l.
 • salt – 1 tsk;
 • läsk – 2 tsk;
 • brödsmulor – 2 tsk
 • kefir – 250 ml.

Beredningstid – 1 timme plus 30 minuter att vila efter bakning.

Kalorier: proteiner – 6,12 gram, fetter – 5,85 gram, kolhydrater – 45,65 gram, kalorier – 255.

Blanda smält smör och kefir. Tillsätt mjöl, omrör försiktigt. Häll också havremjöl. De återstående ingredienserna blandas i den resulterande massan. Knäda inte degen länge, annars blir det svårt.

För att förhindra att brödet sticker, smörj långsamkokten inifrån med smör. Receptet lade 10 gr. Du kan hälla brödsmulor på botten av skålen. Se till din smak. Det är bättre att försöka med dem och utan. Sätt degen i skålen.

Ställ bakningsläge, 30 min. Efter att vi har tappat om, använder du ett maskinkåpa från en dubbelpanna. Vi lägger igen samma parametrar. När vi når, täcka med en trasa och låt den stå i 30 minuter..

Användbara tips

 • Bli inte avskräckt om du för första gången inte kan laga gott bröd. Över tiden lär du dig att laga inte bara gott bröd, utan också vacker utseende.
 • Experimentera med ingredienser. Lägg till pommes frites, russin, nötter. Få näringsrikt bröd för smörgåsar.
 • Diversifiera din kost med olika typer av mjöl. I butiken kan du hitta en stor mängd, och du kan mala alla spannmål hemma i en mixer.
 • När du lära dig att baka på kefir, försök på surdeg. Receptet är långt men värt det. Det visar sig smaken av barndomen, ojämförlig för någonting.

Samma sak är hemlagad bakverk mycket smakligare än butiken. Efter att ha försökt laga bröd hemma en gång vill du inte återgå till tidigare produkter. Bon aptitret!

Loading...