Varm adzhika med pepperrot og tomater hjemme

Adjika er to i ett: både saus og krydder. Hun kom til oss fra Midtøsten, var opprinnelig veldig krydret, men russiske elskerister tilpasset parabolen til vårt slaviske kjøkken og adjika finnes lenge på russiske fester..

Adzhika ble ikke ved et uhell så populært. Det går bra med kjøttprodukter, salater, pasta, noe som gir dem en mer original smak. Du kan spise den, til og med bare spre den på en sandwich..

deilig жгучая аджика из помидоров и хрена

Forresten, det kan “oppdatere” mange gamle oppskrifter som er litt slitne. Mange mennesker elsker det bare, og noen, på grunn av sin skarphet, liker ikke denne snacken.

Det er mange oppskrifter for denne enkle parabolen, og ikke alle versjoner av adzhika inneholder hvitløk og pepper i store mengder, tallet kan fritt justeres i oppskriften. Det er veldig enkelt å lage mat, det er ikke nødvendig å være en dyktig kokk..

Tradisjonell adjika med pepperrot og tomater
rålekkert аджика с хреном и помидорами по-домашнему
ingredienser Antall
tomater 2,5 kg
Søt pepper 1 kg
Epler (ikke grønn!) 1 kg
gulrøtter 1 kg
sukker 1 kopp
Solsikkeolje 1 kopp
Bitter pepper 3-4 pod
Pepperrotrøtter Hvis ikke, kan du erstatte hvitløk i mengden 200 g
bite 1-2 ts
salt å smake
Grønnsaker og krydder (persille, dill, basilikum vil gjøre) å smake
Tilberedningstid: 120 minutter Kalorier per 100 gram: 38 kcal

Metode og stadier av matlaging:

 1. Så suge pepperrot pepperrot в воде
 2. Mens han er gjennomvåt, vask og rengjør grønnsakene. På paprika kutter vi av stammen og fjerner alle frøene forsiktig; pepper
 3. Da kutter vi alle ingrediensene slik at det er praktisk å male dem gjennom en kjøttkvern. En skivet grønnsak eller frukt skal fritt trenge inn i kjøttkvernens hals og ikke bli sittende fast, ellers vil det avta alt arbeidet. tomater
 4. Det er ønskelig at grinderen grinder ingrediensene så lite som mulig, så adjika vil skaffe seg en mer original smak; Vi maler овощи
 5. Legg blandingen på lav varme og kok opp. Hvis blandingen viser seg for tykk, kan du legge til et halvt glass vann, men dette bør gjøres som en siste utvei. Hvis adjikaen fortsatt er tykk, er det bedre å fullføre arbeidet, til tross for dette, og når du serverer, legg bare litt vegetabilsk olje til snacket; brygge массу
 6. I enkelte oppskrifter tilsettes smør så snart grønnsakene blir behandlet. Faktisk er alt avhengig av tykkelsen, hvis tomatpasta ble brukt i stedet for friske tomater, så er det bedre å legge til vegetabilsk olje før matlaging. Hvis blandingen viste seg å være flytende (tomater gir vanligvis mye juice), så legg det bedre på slutten å gjette nøyaktig mengden olje du trenger; Hell inn масло
 7. Så snart massen begynte å koke – fjern straks fra varme. Med dette vil vi bevare alle næringsstoffer av grønnsaker og frukt og samtidig drepe de skadelige bakteriene som forårsaker gjæringsprosesser. Etter koking, tilsett litt eddik for å forbedre smaken (1-2 ts), for å smake på sukker og salt (salt skal være to ganger mer enn sukker). Rør hele blandingen grundig. Hell deretter i bokser og legg i kjøleskapet på den nederste hylle. nær в банки

Vi presenterer for deg en interessant oppskrift, der pepperrot ikke er nødvendig, og eplene blir heller ikke brukt:

Adjika fra tomater, pepperrot og hvitløk

Det er en variant av en skarpere adjika oppskrift Spesielt for de som liker snacks varm og krydret. Mengden pepper og hvitløk kan endres.

Ingredienser av akutt adzhika:

 • Tomater – 2 kg;
 • Pepperrotrotpinner – 3-4 stk.;
 • Hvitløk – 150-200 g;
 • Sukker og salt;
 • 1 kopp eddik;
 • 10 søte paprika;
 • 10 bitter pepper;
 • dill;
 • persille;
 • Vegetabilsk olje – 2-3 ss. skjeer. Cooking продукты

Fremstillingsmetode:

 1. Vi gjør alt det samme som i punkt 1 i forrige oppskrift: Vi hopper over alle grønnsaker gjennom en kjøttkvern og pepperrot fuktet på forhånd; hoppe в мясорубке
 2. Deretter knead smøret i blandingen (2-3 spiseskjeer, men hvis adzhika er tørt, bør du legge til litt mer olje), sukker og salt etter smak. Du kan ta krydder persille og dill, og du kan friske, avhengig av årstiden. Legg deretter en bit til smak og hell inn i bankene; Vi blander смесь с маслом
 3. Adjika skal ha lov til å stå på et kjølig mørkt sted i 2 eller 3 dager, om vinteren kan du til og med forlate det på en kald balkong hvis temperaturen ikke stiger mer enn 7 grader Celsius. Blandingen kan settes i kjøleskap til den laveste hyllen der det er minst kaldt, ellers kan den opprinnelige smaken bli forvrengt.. hermetisering

Denne oppskriften anbefales ikke å bruke hvis du har helseproblemer, med mage-tarmkanalen, pepperrot, hvitløk og bitter pepper i seg selv, er ikke skadelige produkter, men i visse situasjoner kan det forverre helsen din! Hvis det er noen problemer, bør du velge en mindre akutt oppskrift..

Og her er videooppskriften på denne krydrede snacken:

Koking oppskrift uten matlaging

Følgende oppskrift er utarbeidelsen av en mindre akutt adzhika på den enkleste måten, nemlig uten matlaging. Passer som en god saus til nesten hvilken som helst kjøttrett, til pasta, til kjøttsalater med en overflod av grønnsaker, forretter (brød og kjøtt).

Koketid – maksimalt en halv time. Oppskriften passer også til de tilfellene når det er nødvendig å tilberede sausen til bordet veldig raskt..

Så, vi trenger: akutt сырая аджика

 • Tomater – 3 kg;
 • Pepperrotrøtter – 200 g;
 • Hvitløk – 2-4 hoder å smake;
 • Hot peppers (hvis du skal lage mat krydret adjika);
 • Salt – 3 ss.

Steg-for-steg oppskrift på enkel adzhika:

 1. Alle produkter vasket og rengjort (hvitløk og pepperrot). Pepperrot suge i en time i filtrert (noe renset) vann;
 2. Klipp tomater i stykker. Størrelsen er vilkårlig, slik at den glir inn i kjøttkvernens hals.
 3. Alle ingrediensene sendes gjennom en kjøttkvern. Hvis du bestemmer deg for å bruke pepper etter alt (det handler om krydder), legg en pose på kjøttkvernet – peppen brenner øynene dine. Tomater kan tilberedes mens pepperrot er gjennomvåt for å spare tid;
 4. Bland alt grundig, server til bordet i en kasserolle. Hvis adjika fortsatt er igjen etter arkivering, kan det helles i bankene. Hold alltid i kjøleskapet.
Hvis adjika virker litt tørr, selv om det sjelden finnes (friske tomater gir mye juice), når du serverer en viss del, bare legg til litt vegetabilsk olje.

Du kan også drysse persille eller andre urter til smak..

Oppskriften er en av de mest populære, du kan legge til alt fra grønnsaker og krydder, og du får en helt annen smak..

Hele matlagingsprosessen kan ses trinnvis i videoen:

En annen måte

Det er en enda enklere oppskrift på matlaging adzhika uten matlaging, som består av bare tre ingredienser: 1 kg tomater, hakket på forhånd i kjøttkvern, 6-7 hvitløk og salt.

Bland tomatene (tilsæt salt) med malt hvitløk og hell blandingen i presteriliserte krukker. Vi tåler et par timer, du må gi saltet jevnt fordelt, og deretter rulle det opp og sette det på et kjølig og mørkt sted..

Det er godt å gjøre denne høsten i høst som lager for vinteren. Spesielt når det er en ekstra avling. Dette er det enkleste alternativet adzhika i “vri”.

Tips og triks vertinne

I noen kokebøker er det skrevet at adjika kan oppvarmes ytterligere hvis det har stått i kjøleskapet i lang tid. Dette er imidlertid fortsatt ikke anbefalt, adjika kan dermed miste sin opprinnelige smak..

Spesielt når det varmes opp i mikrobølgeovn. Det er best å få det ut av kjøleskapet på forhånd, hell det i plater og la rommet sitte opp varmen. I tillegg spiser de adjika hovedsakelig med varme retter, så det er ikke noe poeng i å varme opp det.

Et lite knep: For å holde adjika lenger, etter dannelsen av den endelige blandingen, koker den i omtrent en time på lav varme, men først la den koka og deretter redusere brannen.

Vitaminer, selvfølgelig, vil være mindre enn med delvis varmebehandling, men da vil du få en nesten 100% garanti for at adjika vil passe for et helt år. Oppbevar, som alltid, på et kjølig og mørkt sted..

Mange vertinne på grunnlag av ikke-akutt adjika gjør enkle salater som et tillegg til hovedretten, for eksempel når du serverer kjøtt og stekt poteter. Klipp bare friske grønnsaker og legg til adjika. Rød pepper, tomater, grønn løk, løk, alle slags grønnsaker, reddiker og så videre er best egnet.

Ajika er godt kombinert med stewed bønner og bønner. Du trenger bare å koke bønnene, separat slukke løkene med revet gulrøtter og legg til adjika. Det er spesielt godt kombinert med basilikum, dill og persille..

Adjika kan også legges til supper, men bare skarpt nok, ellers vil den lille ikke bli følt. Parabolen vil da få en mer “orientalsk” smak..

crunchy чебурекиHva blir solgt på gaten ved siden av shawarma og paier? Det stemmer, chebureks! Så ikke kjøp dem, fordi de kan være av tvilsom kvalitet. Bedre lagre deg selv. Stegvisfotoppskrifter Pasties med kjøtt, ost og andre fyllinger. Når du er forberedt, vil du forstå at det ikke kan være bedre enn hjemmelagde pasties..

Om hvordan du syr laks, les her. Mange måter, finn din!

Hva kan være bedre snacks på feriebordet? Oh, ingenting! En varm tallerken ble brakt og båret bort, og snacks serverer bordet hele tiden. Derfor kan du spise dem når som helst på ferien. Legg merke til de ulike oppskrifter for alle slags snacks. Og nyt måltidet ditt!

Forresten, adzhika er veldig nyttig for helse, som om de som ikke liker det, ville si dårlig om det. Hvitløk, pepper, pepperrot stor kamp mot mange virus, bakterier og andre skadedyr. Og det stimulerer fordøyelsen, vekker appetitt og varmer.

Vi alle ønsker noen ganger å skjemme bort deg selv og kjære med noe velsmakende eller ny rett med en original saus. Kjører gjennom øynene med oppskrifter, er det umulig å ikke legge merke til en betydelig fordel for kroppen fra denne parabolen, fordi den inneholder en stor mengde ingredienser rik på ulike vitaminer..

Men du bør heller ikke miste den mulige risikoen for helseforringelse. Stol på dine egne følelser og følg målet!

Loading...