Slik brygger du te Pu-erh hjemme

Produksjonen av denne teen stammer fra det 9. århundre e.Kr., da en representant for Tang-dynastiet regjerte på det tibetanske platået. I Europa ble pu-erh te kun kjent i det 20. århundre, da Kina ikke lenger var et lukket land. Denne teen til denne dagen regnes som den mest populære og verdsatt over hele verden.. te пуэр как выбрать Pu-erh te har navnet på byen – Pu-erh, der te-markedet har utviklet seg fra uendelig tid. Pu-er er Kinas legendariske og stolthet i mer enn ti århundrer, og betraktes som valget av ekte gourmeter. Pu-erh te har en raffinert smak og mange varianter..

Populariteten til te ligger i sine spesielle egenskaper. Han er kreditert med “livlighet”, med andre ord, enzym, siden gjæringen ikke stopper i plantens blader..

Te og dets varianter

Teblader kalles maocha. Etter å ha samlet dem, må de dampes og lagres under visse forhold i en hel måned. Pu-erh har to hovedvarianter – shu og sheng, som igjen kan ha mange varianter. I de siste årene har sorten av de to hovedvarianter økt kraftig, siden etterspørselen etter slik te øker stadig.. te видыTo varianter av te er forskjellige i produksjonsteknologi. Shen Puer – grønn te, som blir gammel naturlig etter den primære behandlingen og pressingen. Etter en viss tid forbedrer kvaliteten sin. Kvaliteten på shen Pu-erh påvirkes også av overholdelse av visse betingelser for lagring av te før aldring. Puerh Shu – svart te, kunstig kunstig. For å oppnå en slik variasjon, er den pre-fuktet med rikelig fuktighet og deretter dekket med en klut. Denne prosedyren aktiverer gjæringsprosessen, lik vin eller kefir. Uavhengig av karakteren, varierer te i råvarer og i produsert form. For råvarer – det kan være småblader og storblått te, kan blandes eller produseres av råvarer fra det berømte tehuset. Te er produsert i presset form og i løs, i klumper og mandarin, er det også en harpiks av tepuer. I dette tilfellet har trykkte te et utvalg av presse – tabletter og pellets, reir og murstein..

Finesser av te utvalg

Det antas at høy kvalitet Pu-erh ikke kan velges av merkevareprodusenten, som en kraftig produksjon, sannsynligvis blander råvarer for å justere smaken. Denne typen te bør velges på grunnlag av ettersmak, men ikke alle forstår det, til det beste av sin lidenskap for sigaretter eller mat, med smakforbedrende midler. I mangel av spesielle ferdigheter og erfaringer anbefales det at te-seremoni-mestere tar hensyn til:

 1. Høye fjell;
 2. Alder på treet;
 3. Frekvens av høsting;
 4. Høsttid;
 5. jord;
 6. Værforholdene;
 7. Lagring og gjæring.

Som med hvilken som helst te, er høyden av veksten av teet ekstremt viktig. Jo høyere plantasjen er, jo bedre og mer verdifullt bladet. Også viktig er trærens alder. Det er trær: valget чая

 1. Fra tehagen, det vil si plantasje te. Denne teen har en svak ettersmak og har ikke en myk smak. Denne teen har en lavere klasse, da trær ble befruktet med kjemikalier;
 2. Middelklassen. Alderen på slike trær er opp til 200 år, de blir ikke utnyttet, det er plantasjetrær. Ettersmaken av te fra et slikt tre er sterkere fra den forrige;
 3. Gamle Dette er trær som er mer enn 200 år gamle, fra fjellsiden. Te samlet fra et slikt tre har en sterk ettersmak. Te samlet fra gammelt tre har en høy pris, da råmaterialet er svært begrenset i mengde;
 4. Wild. Te fra villt tre, som vokser i djungelen, kun for sanne kjennere. Som regel, på emballasjen, har denne typen te en tilsvarende betegnelse. Det er overlegen i smak og utmerket ettersmak. Verdien er at den vokser uten menneskelig inngrep..

Det er veldig viktig å vite når te er samlet, så våren samling er av god kvalitet, men bladene samlet om høsten er mye bedre enn sommer samling..

Valg for den gjennomsnittlige mannen

Dessverre kan ikke alle velge te i henhold til slike anbefalinger, fordi du må fokusere på andre øyeblikk. Nemlig – lukten av te. Det skal ha en lys og tydelig lukt, og avhengig av alder, ha en røykaktig eller woody duft. Det er viktig å være oppmerksom på lukten av mugg – det bør være fraværende, så vel som andre lukter. Til salgs bør Pu-erh te komme godt pakket og lagret på et kjølig, tørt sted uten lufttilgang. Det er tilrådelig å ha den i sin originale papiremballasje..

Den langsiktige tebriket har en rødaktig tone, mens den unge teen er grønn. Denne teen har en ren svart farge. Te briketter bør ikke inneholde hvite eller gule prikker, da sistnevnte er et tegn på mugg..

Den finesser av hjemme te seremoni

hvordan заваривать чайGenerelle anbefalinger for brewing pu-er hjemme, koker ned til det faktum at det ikke kan brygges i lergods, så vel som flere ganger på rad. For brewing te teppe glass tekanne. Før brygging skylles beholderen med kokende vann, samt alle rettene som deltar i te-seremonien. Før brygging må bryggingen skylles grundig under varmt rennende vann for å eliminere ulike urenheter. Etter at bryggen er tørket i en griddle, men ikke overcooked. Vann fra vannforsyningen er et tabu. Den passende filtrerte væsken bringes til kokepunktet + 95 ° C. Den første bryggen varer 2 minutter. Den tilberedte ingrediensen helles i en beholder og fylles med vann med en temperatur på +90, så det er nødvendig å tappe vannet. Andre gang blir dampede teblader strømmet med en ny del av kokende vann, de insisterer på ytterligere 2 minutter..

Slik bryter du Pu-erh riktig: påvirkning av form på prosessen med te-brygging

Mestere i te-seremonien anbefales å brygge te i godt humør med fullstendig sjelefred, da dette påvirker smaken av te. For å brygge te er det viktig å velge en passende tallerken. Forberedt drikke forbrukes fortrinnsvis når temperaturen når + 45C. Teebrygging, avhengig av skjemaet, har sine egne egenskaper:

Presset te, nemlig – i form av en pannekake eller flatt brød, trenger du:

 • Å bryte bort fra det totale stykket, samlet sett skal det være ca 5 gram. Det er viktig å bryte teen veldig forsiktig for ikke å bryte kronbladene, da dette påvirker smaken av bitterhet under te drikking;
 • For brygging, tilbered vann + 80С / + 95С;
 • Varm oppvasken på forhånd og vask bryggen to ganger med varmt vann;
 • Legg den tilberedte delen av te i tekanne, fyll den i 30 sekunder, deretter tøm og hell igjen med nok vann for å dekke alle koppene. Te kan startes bare 15 minutter etter brygging..

Puerte er fint i smak og aroma, så du må brygge den:

 • Rengjør tebladene grundig med varmt rennende vann;
 • Sett 2 teskje te i tekanne, for en sterk drink – 4 skjeer med puer;
 • La brygget te stå i 15 minutter.

Pu-erh te er veldig praktisk når du brygger, for dette trenger du:

 • Skyll teen forsiktig og knead den, men ikke slett kronbladene slik at det ikke er bitterhet;
 • Hell kokende vann (ca. 90 sekunder) og insister 5 minutter.

Puer брикеты

Funksjoner av Puerh Resin og sin Brewing

Puerh harpiks er et konsentrat av teblad. Gjør det veldig arbeidskrevende og vanskelig. Dette er en veldig rik drikke som har en lys aroma med woody nyanser og en veldig dyp smak.. seremoni чаяKinesiske healere er sikre på at Pu-harh har en tendens til å avlaste et bakrus, bidrar til å rense og styrke blodårene. Den tilberedte drikke av en slik harpiks har en beroligende effekt, bidrar til forbedring av motstand mot fysisk og moralsk stress, uten å utsette kroppen for fare. For å kunne tilrettelegge en drink fra Pu-erh harpiks, er det nødvendig å fremstille en beholder hvor 2 produktgranuler på 0,5 gr hver plasseres. hver. Fyll dem deretter med filtrert vann med en temperatur på + 95C. Drikken kan forbrukes etter at den har blitt brygget i 4 minutter. Du kan brygge te fra harpiks Pu-erh til sistnevnte er helt oppløst..

Drikke teknikk

Denne spesielle drikke skal ikke brukes med søtsaker og andre konditorivarer. Sukker frarøver te av unikhet, mangesidig smak og nytte. Det er viktig å ta te bare tilberedt, det er helt umulig å overdrive brygging i mer enn en time. Jo lengre aldring av tebladene, desto mer ligner teen gift. Du bør vite jo høyere kvaliteten, jo mindre du trenger å brygge den. Hvis du gir mer tid til å brygge te, blir smaken mer tart. Jo oftere te brygges, desto mindre blir det mer konsentrert, mens duften blir rikere. I gjennomsnitt kan den første bryggen vare 40 sekunder, den andre gangen brygges te i ca 50 sekunder, den tredje bryggen er 60 sekunder, den fjerde er 2 minutter 30 sekunder og de siste 3 minuttene.

ruller калифорнияSlik lagrer du ruller hjemme. Hvilke typer ruller finnes og hvilke produkter vil være nyttige for deg for hjemmelaget sushi. Vet du hvordan du lager matfiskekaker? Les hvordan du lager denne parabolen, hvilke hemmeligheter du trenger å vite. Vet du allerede hvordan å dyrke en avokado fra et frø? Er det mulig og funksjoner og omsorg for aligatorpæren. Alt i vår artikkel.

Fordeler og effekter av pu-erh te

Drikken bidrar til å forbedre klarheten i tenkning og bevissthet, har rensende egenskaper. Den har en forfriskende effekt, noe som er en ubestridelig konkurranse for kaffe. Takket være bruken av te kan Pu-erh justeres:

 1. fordøyelsen;
 2. metabolisme;
 3. Blodsirkulasjon og blodtrykk
 4. Kolesterol nivå;
 5. Sukker nivå;
 6. Tilstanden av huden.

Den kjemiske sammensetningen av te har en gunstig effekt på hele kroppen, da den inneholder:

 1. Alkaloider, blant annet teobromin, thein og teofyllin. Takket være ham har te en tonic effekt, bidrar til det aktive arbeidet i hjernens system, nærer kroppen med oksygen, utvider blodårene, og kan generelt forbedre den generelle tonen i menneskekroppen..
 2. Vitaminer av gruppe A, C, E, P;
 3. Mineraler – sink, kalium og fluor, mangan og krom;
 4. sateen, som dannes i fermenteringsprosessen. De har en gunstig effekt på kroppen av mennesker som lider av koronar hjertesykdom, bidrar til å motvirke utviklingen av hjerneslag, lavere kolesterol.
 5. Aminosyrer;
 6. sakkarider;
 7. Fenolforbindelser, nemlig katekiner, fenol syrer og anthocyaniner. Disse elementene har antibakterielle egenskaper og anti-kreft effekt..

Forsiktig ved bruk

Puer har ingen kontraindikasjoner, men bør være forsiktig med folk som lider av høyt blodtrykk. Ikke ta drikken på tom mage, da det aktiverer sekresjonen av magesaft, noe som vil føre til halsbrann og magesmerter..

Nyttige tips

Pu-erh er en ganske dyr te. Det er fortsatt ansett som et medisin i Kina. Egenskapene er bekreftet av studier som ble gjennomført i Frankrike og Japan. Det skal bemerkes at healere fra buddhistiske klostre anser te for å være mystisk, fordi for hver pasient, i henhold til plasseringen av himmellegemene og andre funksjoner, velges en viss puer. For å skille Pu-erh fra en falsk må du brygge den – 3 g / 125 ml kokende vann. Bryggen for kvalitetskontroll er infundert i ca 5 minutter. I løpet av denne tiden er fargen på drikken synlig. Hvis det er veldig mørkt, nesten ugjennomsiktig, så er dette en ekte Puerh, som vil ha astringency og litt bitterhet. Tebladet skal være hardt, og smaken er litt jordet, men på ingen måte sur..

Loading...

Slik brygger du te Pu-erh hjemme

Produksjonen av denne teen stammer fra det 9. århundre e.Kr., da en representant for Tang-dynastiet regjerte på det tibetanske platået. I Europa ble pu-erh te kun kjent i det 20. århundre, da Kina ikke lenger var et lukket land. Denne teen til denne dagen regnes som den mest populære og verdsatt over hele verden.. te пуэр как выбрать Pu-erh te har navnet på byen – Pu-erh, der te-markedet har utviklet seg fra uendelig tid. Pu-er er Kinas legendariske og stolthet i mer enn ti århundrer, og betraktes som valget av ekte gourmeter. Pu-erh te har en raffinert smak og mange varianter..

Populariteten til te ligger i sine spesielle egenskaper. Han er kreditert med “livlighet”, med andre ord, enzym, siden gjæringen ikke stopper i plantens blader..

Te og dets varianter

Teblader kalles maocha. Etter å ha samlet dem, må de dampes og lagres under visse forhold i en hel måned. Pu-erh har to hovedvarianter – shu og sheng, som igjen kan ha mange varianter. I de siste årene har sorten av de to hovedvarianter økt kraftig, siden etterspørselen etter slik te øker stadig.. te видыTo varianter av te er forskjellige i produksjonsteknologi. Shen Puer – grønn te, som blir gammel naturlig etter den primære behandlingen og pressingen. Etter en viss tid forbedrer kvaliteten sin. Kvaliteten på shen Pu-erh påvirkes også av overholdelse av visse betingelser for lagring av te før aldring. Puerh Shu – svart te, kunstig kunstig. For å oppnå en slik variasjon, er den pre-fuktet med rikelig fuktighet og deretter dekket med en klut. Denne prosedyren aktiverer gjæringsprosessen, lik vin eller kefir. Uavhengig av karakteren, varierer te i råvarer og i produsert form. For råvarer – det kan være småblader og storblått te, kan blandes eller produseres av råvarer fra det berømte tehuset. Te er produsert i presset form og i løs, i klumper og mandarin, er det også en harpiks av tepuer. I dette tilfellet har trykkte te et utvalg av presse – tabletter og pellets, reir og murstein..

Finesser av te utvalg

Det antas at høy kvalitet Pu-erh ikke kan velges av merkevareprodusenten, som en kraftig produksjon, sannsynligvis blander råvarer for å justere smaken. Denne typen te bør velges på grunnlag av ettersmak, men ikke alle forstår det, til det beste av sin lidenskap for sigaretter eller mat, med smakforbedrende midler. I mangel av spesielle ferdigheter og erfaringer anbefales det at te-seremoni-mestere tar hensyn til:

 1. Høye fjell;
 2. Alder på treet;
 3. Frekvens av høsting;
 4. Høsttid;
 5. jord;
 6. Værforholdene;
 7. Lagring og gjæring.

Som med hvilken som helst te, er høyden av veksten av teet ekstremt viktig. Jo høyere plantasjen er, jo bedre og mer verdifullt bladet. Også viktig er trærens alder. Det er trær: valget чая

 1. Fra tehagen, det vil si plantasje te. Denne teen har en svak ettersmak og har ikke en myk smak. Denne teen har en lavere klasse, da trær ble befruktet med kjemikalier;
 2. Middelklassen. Alderen på slike trær er opp til 200 år, de blir ikke utnyttet, det er plantasjetrær. Ettersmaken av te fra et slikt tre er sterkere fra den forrige;
 3. Gamle Dette er trær som er mer enn 200 år gamle, fra fjellsiden. Te samlet fra et slikt tre har en sterk ettersmak. Te samlet fra gammelt tre har en høy pris, da råmaterialet er svært begrenset i mengde;
 4. Wild. Te fra villt tre, som vokser i djungelen, kun for sanne kjennere. Som regel, på emballasjen, har denne typen te en tilsvarende betegnelse. Det er overlegen i smak og utmerket ettersmak. Verdien er at den vokser uten menneskelig inngrep..

Det er veldig viktig å vite når te er samlet, så våren samling er av god kvalitet, men bladene samlet om høsten er mye bedre enn sommer samling..

Valg for den gjennomsnittlige mannen

Dessverre kan ikke alle velge te i henhold til slike anbefalinger, fordi du må fokusere på andre øyeblikk. Nemlig – lukten av te. Det skal ha en lys og tydelig lukt, og avhengig av alder, ha en røykaktig eller woody duft. Det er viktig å være oppmerksom på lukten av mugg – det bør være fraværende, så vel som andre lukter. Til salgs bør Pu-erh te komme godt pakket og lagret på et kjølig, tørt sted uten lufttilgang. Det er tilrådelig å ha den i sin originale papiremballasje..

Den langsiktige tebriket har en rødaktig tone, mens den unge teen er grønn. Denne teen har en ren svart farge. Te briketter bør ikke inneholde hvite eller gule prikker, da sistnevnte er et tegn på mugg..

Den finesser av hjemme te seremoni

hvordan заваривать чайGenerelle anbefalinger for brewing pu-er hjemme, koker ned til det faktum at det ikke kan brygges i lergods, så vel som flere ganger på rad. For brewing te teppe glass tekanne. Før brygging skylles beholderen med kokende vann, samt alle rettene som deltar i te-seremonien. Før brygging må bryggingen skylles grundig under varmt rennende vann for å eliminere ulike urenheter. Etter at bryggen er tørket i en griddle, men ikke overcooked. Vann fra vannforsyningen er et tabu. Den passende filtrerte væsken bringes til kokepunktet + 95 ° C. Den første bryggen varer 2 minutter. Den tilberedte ingrediensen helles i en beholder og fylles med vann med en temperatur på +90, så det er nødvendig å tappe vannet. Andre gang blir dampede teblader strømmet med en ny del av kokende vann, de insisterer på ytterligere 2 minutter..

Slik bryter du Pu-erh riktig: påvirkning av form på prosessen med te-brygging

Mestere i te-seremonien anbefales å brygge te i godt humør med fullstendig sjelefred, da dette påvirker smaken av te. For å brygge te er det viktig å velge en passende tallerken. Forberedt drikke forbrukes fortrinnsvis når temperaturen når + 45C. Teebrygging, avhengig av skjemaet, har sine egne egenskaper:

Presset te, nemlig – i form av en pannekake eller flatt brød, trenger du:

 • Å bryte bort fra det totale stykket, samlet sett skal det være ca 5 gram. Det er viktig å bryte teen veldig forsiktig for ikke å bryte kronbladene, da dette påvirker smaken av bitterhet under te drikking;
 • For brygging, tilbered vann + 80С / + 95С;
 • Varm oppvasken på forhånd og vask bryggen to ganger med varmt vann;
 • Legg den tilberedte delen av te i tekanne, fyll den i 30 sekunder, deretter tøm og hell igjen med nok vann for å dekke alle koppene. Te kan startes bare 15 minutter etter brygging..

Puerte er fint i smak og aroma, så du må brygge den:

 • Rengjør tebladene grundig med varmt rennende vann;
 • Sett 2 teskje te i tekanne, for en sterk drink – 4 skjeer med puer;
 • La brygget te stå i 15 minutter.

Pu-erh te er veldig praktisk når du brygger, for dette trenger du:

 • Skyll teen forsiktig og knead den, men ikke slett kronbladene slik at det ikke er bitterhet;
 • Hell kokende vann (ca. 90 sekunder) og insister 5 minutter.

Puer брикеты

Funksjoner av Puerh Resin og sin Brewing

Puerh harpiks er et konsentrat av teblad. Gjør det veldig arbeidskrevende og vanskelig. Dette er en veldig rik drikke som har en lys aroma med woody nyanser og en veldig dyp smak.. seremoni чаяKinesiske healere er sikre på at Pu-harh har en tendens til å avlaste et bakrus, bidrar til å rense og styrke blodårene. Den tilberedte drikke av en slik harpiks har en beroligende effekt, bidrar til forbedring av motstand mot fysisk og moralsk stress, uten å utsette kroppen for fare. For å kunne tilrettelegge en drink fra Pu-erh harpiks, er det nødvendig å fremstille en beholder hvor 2 produktgranuler på 0,5 gr hver plasseres. hver. Fyll dem deretter med filtrert vann med en temperatur på + 95C. Drikken kan forbrukes etter at den har blitt brygget i 4 minutter. Du kan brygge te fra harpiks Pu-erh til sistnevnte er helt oppløst..

Drikke teknikk

Denne spesielle drikke skal ikke brukes med søtsaker og andre konditorivarer. Sukker frarøver te av unikhet, mangesidig smak og nytte. Det er viktig å ta te bare tilberedt, det er helt umulig å overdrive brygging i mer enn en time. Jo lengre aldring av tebladene, desto mer ligner teen gift. Du bør vite jo høyere kvaliteten, jo mindre du trenger å brygge den. Hvis du gir mer tid til å brygge te, blir smaken mer tart. Jo oftere te brygges, desto mindre blir det mer konsentrert, mens duften blir rikere. I gjennomsnitt kan den første bryggen vare 40 sekunder, den andre gangen brygges te i ca 50 sekunder, den tredje bryggen er 60 sekunder, den fjerde er 2 minutter 30 sekunder og de siste 3 minuttene.

ruller калифорнияSlik lagrer du ruller hjemme. Hvilke typer ruller finnes og hvilke produkter vil være nyttige for deg for hjemmelaget sushi. Vet du hvordan du lager matfiskekaker? Les hvordan du lager denne parabolen, hvilke hemmeligheter du trenger å vite. Vet du allerede hvordan å dyrke en avokado fra et frø? Er det mulig og funksjoner og omsorg for aligatorpæren. Alt i vår artikkel.

Fordeler og effekter av pu-erh te

Drikken bidrar til å forbedre klarheten i tenkning og bevissthet, har rensende egenskaper. Den har en forfriskende effekt, noe som er en ubestridelig konkurranse for kaffe. Takket være bruken av te kan Pu-erh justeres:

 1. fordøyelsen;
 2. metabolisme;
 3. Blodsirkulasjon og blodtrykk
 4. Kolesterol nivå;
 5. Sukker nivå;
 6. Tilstanden av huden.

Den kjemiske sammensetningen av te har en gunstig effekt på hele kroppen, da den inneholder:

 1. Alkaloider, blant annet teobromin, thein og teofyllin. Takket være ham har te en tonic effekt, bidrar til det aktive arbeidet i hjernens system, nærer kroppen med oksygen, utvider blodårene, og kan generelt forbedre den generelle tonen i menneskekroppen..
 2. Vitaminer av gruppe A, C, E, P;
 3. Mineraler – sink, kalium og fluor, mangan og krom;
 4. sateen, som dannes i fermenteringsprosessen. De har en gunstig effekt på kroppen av mennesker som lider av koronar hjertesykdom, bidrar til å motvirke utviklingen av hjerneslag, lavere kolesterol.
 5. Aminosyrer;
 6. sakkarider;
 7. Fenolforbindelser, nemlig katekiner, fenol syrer og anthocyaniner. Disse elementene har antibakterielle egenskaper og anti-kreft effekt..

Forsiktig ved bruk

Puer har ingen kontraindikasjoner, men bør være forsiktig med folk som lider av høyt blodtrykk. Ikke ta drikken på tom mage, da det aktiverer sekresjonen av magesaft, noe som vil føre til halsbrann og magesmerter..

Nyttige tips

Pu-erh er en ganske dyr te. Det er fortsatt ansett som et medisin i Kina. Egenskapene er bekreftet av studier som ble gjennomført i Frankrike og Japan. Det skal bemerkes at healere fra buddhistiske klostre anser te for å være mystisk, fordi for hver pasient, i henhold til plasseringen av himmellegemene og andre funksjoner, velges en viss puer. For å skille Pu-erh fra en falsk må du brygge den – 3 g / 125 ml kokende vann. Bryggen for kvalitetskontroll er infundert i ca 5 minutter. I løpet av denne tiden er fargen på drikken synlig. Hvis det er veldig mørkt, nesten ugjennomsiktig, så er dette en ekte Puerh, som vil ha astringency og litt bitterhet. Tebladet skal være hardt, og smaken er litt jordet, men på ingen måte sur..

Loading...