Hva kan tilberedes fra egg raskt og velsmakende

Egg er et meget allsidig produkt, dessuten er det nyttig og ganske velsmakende. Matlaging – vekt. Selv om det er en skuff med egg i kjøleskapet og ingrediensene er over, kan du fortsatt lage noe velsmakende og næringsrik..

Enkle oppskrifter

Poached Eggs

Et populært verdensomspennende alternativ for en lett og sunn frokost. Det er verdt å merke seg at for tilberedning av slike egg trenger noen kulinariske ferdigheter. Men vi vil vurdere 2 alternativer – for guru av kulinariske teknologier og for de som bruker de tilgjengelige verktøyene for å forenkle livet på kjøkkenet.
Første vei
Hva можно приготовить из яиц быстро и вкусно
ingredienser Antall
eggene 2 stk.
vann 1 l
eddik 1 ss.
salt å smake
Tilberedningstid: 10 minutter Kalorier per 100 gram: 143 kcal

Først må du få vannet til å koke, og deretter redusere varmen til middels. I et litt kokende vann, når det bare oppstår bobler, er det nødvendig å helle eddik. Det er verdt å merke seg at eggene må brukes veldig kaldt..

For bedre kjøling anbefaler vi at du plasserer dem i noen minutter i fryseren. Deretter må du lage en trakteske i vannet og forsiktig helles egget og dekke med et lokket. Etter tre minutter tar det ut. Oppvask er klar.

Andre alternativ

ingredienser:

 • 2 egg;
 • 1 l vann;
 • 1 ts vegetabilsk olje;
 • salt.

Tilberedningstid: 10 minutter.

Kaloriinnhold – 143 kcal / 100 g.

La oss nå se hvordan du lager et pochert egg uten muligheten til å kaste den raskt inn i trakten. Denne metoden er veldig enkel. Selv et barn kan takle det. For matlaging må du sette vann på brannen og bringe det til koking.

Mens vannet koke, tar vi en kopp og dekker den med klamfilm. Hvis ikke, bruk en vanlig plastpose. For å sikre at egget ikke holder seg fast etter matlaging – smørfilmen med vegetabilsk olje.

Hell et egg her. Tilsett salt og krydder etter smak. Fest filmen til en knute og kast i kokende vann. Tre minutter – parabolen er klar! Vi tar den ut av filmen – voila! Server med grønnsaker.

Egg Benedikt

Det europeiske navnet på parabolen snakker for seg selv om opprinnelsen. Denne frokosten kom til oss fra Europa, og for første gang, ifølge legenden, ble denne versjonen av et eggrett forberedt i Paris. Navnet kommer fra navnet Lemuel Benedict, som bestilte til frokost noe med egg, toast og bacon.

ingredienser:

 • 2 kyllingegg;
 • bacon – noen skiver;
 • toasts er valgfrie.

Tilberedningstid: 15 minutter.

Kaloriinnhold – 158 kcal / 100 g.

Slå eggene til deilig.

å slå яйца

Tilsett litt salt, pepper og krydder etter smak. Legg noen stykker bacon på en rød-varm stekepanne og stek i en liten stund, slik at baconet vil brune og la saften løpe. Hell deretter den stivne blandingen og dekselet.

eggene поджарить

Etter 2 minutter – snu og stek i et minutt. Den resulterende “omelett” kuttes i firkantede stykker og legg på toast. Som et alternativ kan du bruke stykker svart eller hvitt brød.

tallerken готово

Omelett klassisk

Den enkleste og egentlig virkelig klassiske versjonen av en omelett er bare eggerøre, lett stekt i en panne. Som et tillegg til en omelett kan du kaste det du har i kjøleskapet:

 • tomater;
 • pølse;
 • ost;
 • søt pepper;
 • sopp;
 • bacon eller lard;
 • løk.

Tenk på en klassisk omelettbase.

ingredienser:

 • egg – 2-4;
 • melk – 60 ml;
 • salt, pepper – å smake.

Tilberedningstid: 15 minutter.

Kaloriinnhold – 160 kcal / 100 g.

Smør eggene lett. Legg deretter til melk. Vi anbefaler at du bruker følgende beregning – til 1 egg, hell melken i et halvt skall. Rør i melk og tilsett salt og pepper. Du kan legge til krydder hvis du vil..

Utmerket koriander eller gurkemeie. Tilsett smør på pannen. Når oljen er godt oppvarmet – hell eggene ut. Tilberede en omelett er i middels varme, røre av og til. Denne retteren kan serveres med salater eller side retter. Omeletten er perfekt kombinert med sauser med ristet brød.

Det bør bemerkes at en omelett kan tilberedes uten melk. Dette alternativet er flott for de som lider av laktoseintoleranse. Dessuten reduserer fraværet av melk i en omelett betydelig kaloriinnholdet..

Hva kan tilberedes fra poteter og egg raskt og velsmakende?

frokost

Kombinasjonen av poteter og egg har lenge blitt tradisjonelle og universelle. Det enkleste alternativet som kommer til å tenke er å steke poteter og lage mat for sin favoritt for mange stekte egg. Men du kan gå videre og lage en mer originalt tallerken – tortilla.

Tortilla er en tradisjonell spansk matrett som har en interessant smak, er lett å forberede og er “budsjettvennlig”, noe som minner om en potetgryte. Minimum av ingredienser – maksimal smak og fylde.

ingredienser:

 • poteter – 5 stk.
 • egg – 5 stk.
 • løk – 1 stk.
 • solsikkeolje eller olivenolje (til steking) – 50 ml;
 • salt, pepper, krydder – til smak.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Kalorier – 237 kcal / 100 g.

Skrell poteter og kutt i tynne skiver. Skal løkene og kutt i terninger eller halvringer. Hell smørret i pannen og vent på at det skal varme opp riktig. Tilsett poteter og stek over middels varme i 10 minutter. Legg deretter på løk og stek potetløk-blandingen til halvt tilberedt. Tilsett salt, pepper og krydder. Slå eggene til et høyt skum dannes. Hell potetene med blandingen og dekselet.

Etter at tortillaen er godt stekt og begynner å bevege seg bort fra veggene, må du forsiktig snu den over på en tallerken (med grillet side opp) og deretter slå den over i en stekepanne for å steke toppen. Kok i ytterligere 10 minutter. Det siste trinnet er å sette den på en tallerken. Spansk tortilla er klar!

For å legge til den spesielle smaken av tortillaen, kan du legge til hard ost eller sopp. Det viser seg veldig appetittvekkende.

Hvilken dessert kan bli laget av egg og mel?

Over, vi så på oppskriften på en klassisk omelett. Svært ofte er det ikke tilberedt i form av et egg “grøt”, men som en stor og frodig pannekake. Denne parabolen vil være mer tilfredsstillende og betraktelig for å fylle en sulten mage. I tillegg tilbereder han seg veldig raskt – det kan være tilberedt til frokost, når det ikke er tid til å gjøre magi på kjøkkenet, og om kvelden – når “kjøkkenet” ikke er sterkt nok.

ingredienser:

 • egg – 3 stk.
 • mel – 4 ss. skjeer;
 • melk – ½ kopp;
 • salt, pepper – å smake.

Tilberedningstid: 15 minutter.

Kaloriinnhold – 210 kcal / 100 g.

Smør eggene godt for å lage skum. Tilsett salt, pepper eller andre krydder. Deretter tilsettes smør gradvis. Rør grundig for å unngå klumper. Legg til solsikkeolje i gryten, vent til den varmer opp godt.

Hell deretter blandingen i pannen og deksel med et lokk. Når omelett “griper” bunnen og sidene, må du forsiktig skru den over. Etter det, stek 2 andre minutter. Skjær i porsjoner og server deg varmt til bordet. Omelett med mel går bra med ulike sauser, ketchup eller majones.

hvordan вкусно приготовить салат с курицей и черносливомHvordan lage en deilig salat med kylling og svesker, les vår artikkel..

Legg merke til oppskriftene for deilig fiskesmør.

Enkle retter fra kyllingebryst. Les hvordan du lagrer kjøtt velsmakende.

Hva kan gjøres fra melk og egg?

Fra dette produktet kan du lage mat ikke bare andre kurs, men også desserter. En stor variasjon av en søt melkfat er Snowball-desserten. Det er utarbeidet enkelt, men det viser seg fabelaktig deilig.

ingredienser:

 • egg – 4 stk.
 • melk – 2 briller;
 • sukker – ½ kopp;
 • vaniljesukker – 1 pakke;
 • saltklype.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Kaloriinnhold – 115 kcal / 100 g.

Først skiller du eggene fra proteiner. Yolks må være kjølt. Så tar vi på ekornene – pisk dem med mikser eller en visp for å danne et kjølig skum. Mens du pisker, legg til en klype salt – så skummet vil bli mye sterkere. Vi legger melken på middels varme og holder den til klar. Nå er det mest interessante å ta en skimmer med et skum og senke det i kokende melk i noen sekunder. Så vi lager snøballer.

For å forberede sausen, er det nødvendig å male eggeplommer til hvit, etter hvert å legge til sukker. Sett sukkerogge-blandingen på brannen på en liten brann og rør den, varme den opp. Når sausen tykner litt, fjern fra varmen og hell de tidligere forberedte snøballene med den. Du kan også dryssle snøballer med kokosnøtter – du får en mild effekt “rafaello”.

Nyttige “bestemødre” tips

Det virker som egg er et ganske enkelt matlagingsprodukt. Men det er fortsatt mange nyanser, hvor kunnskapen vil bidra til ikke å gjøre feil når du lager retter med egg. Vi deler med deg nyttige tips:

 1. For å fange skallpartiklene, er det bedre å bruke halvdeler av egget. Skjell tiltrekker seg magneter til hverandre. Denne metoden vil hjelpe mye raskere å fange bitene enn noe som er til stede (kniv, gaffel, skje).
 2. For å gjøre det lettere og raskere å rengjøre eggene, kan du sette dem i en beholder med kaldt vann, deksel med lokket og rist. Så skallet blir lettere å falle bak..
 3. For å lage kokte egg, før det helles i vannet, tilsett noen dråper eddik. Så spredes ikke proteinet, og poached vil være helhetlig og vakker i form..
 4. For å forstå om et egg er egnet til matlaging, kan du bruke en enkel metode som har blitt påvist gjennom årene. Du må sette den i en beholder med vann. Et nytt egg kommer helt ned til bunnen. Hvis den ene enden stiger, er det allerede 10-14 dager. Et slikt egg kan fortsatt bli konsumert i kokt form. Hvis det oppstod – må du kaste det bort..

Disse enkle tipsene vil hjelpe deg å lage retter fra egg raskere. En rekke alternativer og oppskrifter lar deg eksperimentere og tilberede forskjellige eggretter hver gang. Bon appetitt!

Loading...