Hur man lagar bolognese sås hemma

Bolognese sås anses vara en av symbolerna på italienska köket, tillsammans med Parma skinka, även född i Italiens gastronomiska huvudstad Bologna. Det betonar smaken av traditionell pasta, är en oumbärlig egenskap av lasagne, går bra med vegetariska sidrätter, till exempel potatis.

Recepten för att göra sås är extremt enkel och tillgänglig, både för erfarna och för nybörjare kocken. Efter att ha behärskat några av dem kommer alla att kunna överraska sina gäster och hushåll med läckra rätter som uppmärksammas av de mest sofistikerade gourmerna..

Matar en klassisk Bolognese i vårt eget kök
hur приготовить соус Болоньезе в домашних условиях
ingredienser Antal
kalvkött 600 g
löklök 2 stycken.
selleri 3 stjälkar
tomater 5 stycken.
morötter 2 stycken.
bacon 100 g
torrt vin (rött och vitt) 150 ml
mjölk 200 ml
köttbuljong 200 ml
vitlök 5 tänder
färska persilja 6-7 grenar
salt, peppar, torra örter, muskotnöt att smaka
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 185 kcal

Tänk på det klassiska receptet hemma i stor detalj. Skala vitlök och lök, skär i små kubbar, finhack de renade morötterna, häll kokande vatten över tomaterna och kallt vatten, ta bort huden och fröna, hugga.

Färska tomater, om så önskas, ersätts med burk. Sellerihack med en kniv. Nötkött skärs i skivor och vrid i köttkvarn, skära bacon i kuber.

 нарезать картофель

Stek bacon i en tjockväggig panna för att smälta fettet. Greaves kan tas bort, och du kan lämna. Fläskfett kan ersättas med en blandning av två skedar olivolja och samma mängd smör.

I ett fett, ta lök till mjukhet, tillsätt morötter och selleri. Stek grönsaker på medium värme tills mjuk (5 minuter), glöm inte att rör det regelbundet.

Tillsätt hakat kött till beredda grönsaker och koka i 8 minuter med konstant omrörning. Tillsätt hackad vitlök, salt, muskotnöt, peppar på pannan, häll i vinet, täck och låt stå i 15 minuter med minimal kokning.

lägga till фарш

I nästa steg läggs buljong (vatten) och tomatmassa till såsen. Det är nödvändigt att minska värmen till ett minimum och rör om, så att såsen knappt kokar. Om det behövs kan du lägga till vatten eller buljong i små portioner.. lägga till воду

 

En halvtimme före beredskapen hälls mjölk, vilket minskar syran som tomater och vin ger såsen, torra örter läggs till smak.

 

Variation av sås med malet kyckling

Kycklingkött i beredningen av Bolognese sås kan ersätta nötkött med framgång. Ett sådant beslut kommer att göra skålen anbud och original. Ingredienser som används vid framställning av gryta baserad på kycklingkorn är följande:

 • malet kyckling – 300 gr;
 • körsbärstomater – 400 gr;
 • morötter – 1 st;
 • selleri – 1 stjälk;
 • lök – 1 st;
 • tomatjuice – 50 ml;
 • rött vin (torrt) – 30 ml;
 • olja (olivolja) – 30 ml;
 • kräm – 30 ml;
 • vitlök – 3 kryddnejlika
 • salt, muskotnöt, malt svartpeppar och andra torra kryddor, timjan, basilika och persilja – efter smak.

Tillagningstid doftande sås – 1 timme.

Kaloriinnehåll – 110 kcal / 100 gr.

Förbered grönsaker: Skala och finhack löken och morötterna, häll kokande vatten över tomaterna, ta av skalet och skär tomaterna i halvor, hugg selleri, hugga vitlöket på något bekvämt sätt. Värm smöret i en panna, tillsätt den hackade lökan tills den är guldbrun och tillsätt selleri och morötter. Koka grönsaker på medium värme i ca 7 minuter.

Tillsätt hakad kyckling i pannan, rör om och stek i 5 minuter över hög värme, omrör hela tiden. Sedan hälls vin och tomatjuice i såsen, tomater, vitlök, örter och kryddor läggs till..

Sås ska stekas på minsta värme i minst 45 minuter. 2 minuter innan du är redo att hälla i grädden.

pajerHur smörjer pajerna till en gyllene skorpe – flera typer av glas till hemmafruarna på.

Läs hur man gör en ostliknande doftande köttbullssoppa.

Khinkali test recept – försök att laga mat enligt våra recept, vi är säkra på att du kommer att lyckas!

Vegetarisk snabbversion

 

Vegetarianism är ingen anledning att förneka dig själv nöjet att prova den italienska såsen Bolognese. Detta recept kommer att vara relevant för dem som fastar, men vill skämma bort sig själva och sina kära med originala och välsmakande rätter. För 4 portioner sås ska följande ingredienser beredas:

 • svampar (färsk mushron) – 75 gr;
 • morötter – 1 st;
 • lök (röd) – 1 st;
 • sötpipa (röd) – 1 st;
 • broccoli – 50 g;
 • konserverade tomater (utan hud) – 500 g;
 • vitlök – 1-2 kryddnejlika
 • färska basilikablad – 50 g;
 • olivolja – 1 msk;
 • kryddor (salt, torkade örter, peppar, muskotnöt) – efter smak.

Tillagningstid – 30 minuter.

Kaloriinnehållet i vegetarversionen Bolognese – 90 kcal / 100 gr.

Haka av de skalade grönsakerna (skär paprika och lök i kuber, skär morötterna i smala remsor, finhacka vitlök). I het olja, låt lök tills mjukt och gyllene, tillsätt morötter och om några minuter – sötpipa.

Till de mjukade grönsakerna lägger du till svampar, skärs i kuber och hackade tomater, broccoli med basilika. Rör och stek grytan i 5 minuter, tillsätt nödvändiga kryddor, rör om i 10 minuter. Kyld kyckling kan krossas med en mixer.

Hemligheter att laga denna Bolognese

 1. Italienarna tror att ju längre såsen är förberedd, eller, som det kallas i Bologna, stewen, den smakligare och rikare maträtten, därför håller vissa kockar såsen i minsta värme i upp till 4 timmar.
 2. Kött Bolognese kan varieras genom att kombinera flera typer av malet kött – nötkött, fläsk, kalvkött. Nötkött gör såsen rik, fläsk ger disken mjukhet och ömhet. Köttmalet köttet kompletteras ofta med malet svin
 3. Vegetarisk variationer kan kokas med röda linser, tofu, äggplantor, etc. När du väljer ingredienser bör du styras av dina egna smakpreferenser, inte att glömma de väsentliga egenskaperna hos det italienska köket – kryddor och örter. Det är viktigt att ta med alla ingredienser i ett mjukt tillstånd, då får skålen den nödvändiga släta strukturen;
 4. Den färdiga produkten kan förvaras i kylskåp i 3 dagar utan att förlora smaken. För en riktig italiensk middag räcker det med att koka spaghetti, häll den med uppvärmd Balonise sås och strö med riven parmesan;
 5. Bolognese i ca 3 månader kan lagras i frysen. Detta är särskilt sant när oväntat kom gästerna, som vill bli bortskämda med en maträtt som uppmärksammas av någon gourmet och spenderar bara några minuter för att laga mat
 6. Fry grönsaker med malet kött och gryta i såsen bör vara i en djup tjockväggad stekpanna. En bra lösning skulle vara den vanliga gjutjärnskålen;
 7. Ragu Bolognese kan också kokas i en långsam spis, vilket sparar tid, det är bara viktigt att iaktta ordningen att sätta alla ingredienser i spisen.
 8. Bolognese-såsen passar perfekt med Béchamel-såsen, som ofta används vid framställning av olika italienska rätter, såsom lasagne;
 9. När kokande spaghetti, som serveras med kött eller vegetarisk gryta, bör du följa tillverkarens rekommendationer, som avser proportionerna vatten, salt och pasta gjord av durumvete. Vanligtvis tas 100 gram spaghetti en liter vatten och 10 gram salt.

Observera de enkla reglerna för att laga Bolognese, du kan laga en maträtt som uppskattar vilken gourmet som helst. Näringsrika, aromatiska och rika såser kommer säkert att bli en av de favorit kulinariska läckerheterna på ditt dagliga och festliga bord..

Loading...