Cellulosa för viktminskning: typer, metoder för användning, recensioner

Digestiv enzymresistent fiber kallas fiber..

annorlunda виды клетчатки для снижения веса

Grund för rätt näring

Det är nödvändigt att börja beskrivningen av cellulosa från det faktum att det händer två typer:

 1. upplösningsbar – bestående av hartser av vegetabiliskt ursprung och pektin. Svullnad i vatten, absorberar gallsyror, vilket gör att de inte kan komma in i blodet. Lösas i vatten, det blir till gelé och fyller magen, vilket inte tillåter att konsumera mycket mat.
 2. olöslig – innehåller cellulosa och lignin. Svullnad leder till snabb tömning av tarmen och tar bort kolesterol från kroppen. Det normaliserar också den metaboliska processen, förhindrar förstoppning och minskar risken för stenar i gallblåsan..
Under lång tid var ingen intresserad av fiber tills nutritionists uppmärksammade sin förmåga att sänka kolesterol.

Enligt nutritionists, konsumerar 1,5 koppar havrekli en dag minskar mängden toxiner i kroppen. Och fiber, absorberande skadliga ämnen som kommer in i tarmen, minskar risken för cancer.

Typer av fiber för viktminskning

Pumpa frön

Som du vet är pumpa frön rik på koppar, zink, selen, magnesium, fosfor, eteriska oljor, E-vitamin, liksom vissa vitaminer i grupperna B, K, C, A, D.

Fördelarna med pumpa frön:

pumpa семечки

 • Normalisera kolesterol och socker;
 • Förbättra kroppens tillstånd med nedsatt metabolism, högt blodtryck och diabetes;
 • Att bilda en så kallad matkula i magen, behåller fukt väl och hjälper till att avlägsna gallan.
 • Pektiner som ingår i pumpafrön skyddar tarmarna från cancerframkallande ämnen.
 • Eliminera förstoppning och värdefull när dysbios
 • Fiberpumpa frön för viktminskning – ett utmärkt verktyg för att förebygga maskar;
 • Svullna i magen, absorberar fiber slagg, överskott av ammoniak, toxiner.

För viktminskning måste du ta 2 msk. l. pumpa frön två gånger om dagen i en timme innan du äter, dricker ett glas vatten.

Receptionen tar 3 månader.

Kontraindikationer inkluderar individuell intolerans och sjukdomar i mag-tarmkanalen..

Thistle (Milk Thistle)

Denna växt innehåller mycket kalcium, kisel, koppar, silymarin, järn och bioflavonoider..

Fördelarna med mjölk tistel fiber:

 • Den har en stark absorberande egenskap;
 • Utmärkt profylaktiskt medel för att stimulera utsöndringen av gallan;
 • Minskar exponeringsnivån efter alkoholförgiftning. Den kraftfulla antioxidanten som utgör ämnesomsättningen och skyddar cellerna från förstörelse är en del av mjölktisteln selemarin.
 • Ett bra sätt att hålla din hud ung;
 • Ökar immuniteten.

marken семена расторопшиBaserat på de listade fördelarna följer en sak: mjölktistel eller mjölktistel fungerar som en bantningsprodukt som en bantningsprodukt..

Genom att rensa levern, återställer den dess funktioner och bidrar därmed till normaliseringen av andra organers arbete..

För viktminskning används mjölktisteln enligt följande:

 1. Dosering för vuxna – 1-2 msk. skedar en dag i en timme innan de ätit, tvättades eller löstes i 250 ml vatten;
 2. För allvarliga leverproblem, kontakta din läkare före användning.
 3. Medan du använder fiber, glöm inte att öka vattenkonsumtionen.

Varning: Använd inte mjölktistel under amning, graviditet, cancer, problem med mag-tarmkanalen och individuell intolerans..

Kom också ihåg att överdriven användning av mjölktisteln leder till gas, huvudvärk, matsmältningsbesvär och allergiska reaktioner på huden..

vete

cellulosa из пшеницы

Först och främst är det kli (vete), liksom bär, frukter, örter och nötter..

Om din kost baseras på användningen av vetefiber, lösa sedan 2-4 skedar av produkten i ett glas vätska och ta den resulterande kompositionen under varje måltid (huvud) mat. Oftast tjänar det som ett tillägg till soppor och buljonger..

En stor välsignelse för tjocktarmen är den regelbundna förbrukningen av storvetefibrer. Det klarar av att rensa väggarna av slem, vilket uppstår som en följd av matsmältningen. Dessutom förbättras blodcirkulationen i bäckenet och konditionen hos genitourinary systemet..

Daglig intagshastighet för en vuxen: 2-6 msk. skedar.

Sibirisk fiber (apotek)

Den innehåller:

 • Pektin – finns i kål, betor och citrusfrukter;
 • Bran användbara örter och korn;
 • Legnin – erhållen från jordgubbar, ärter, tomater;
 • Bean pitch.

Serie av сибирской клетчаткиSom du kan se finns det inga konserveringsmedel, smaker och alla icke-naturliga produkter i sammansättningen av sibirisk fiber för viktminskning såväl som i andra typer..

Enligt läkare är detta en värdig och effektiv ersättning av försvagande dieter. Varje komponent i tillägget smälter inte av kroppen, men det bidrar till att minska gallsyrorna och kolesterolnivåerna..

Sibirisk fiber har en pulverkonsistens, vars antagande måste startas med en låg dos med en gradvis ökning. Det dagliga intaget av kosttillskott beror på kroppens egenskaper.

Precis som annan fiber, måste Siberian spädas ut i kefir, yoghurt eller juice, det vill säga det används inte i sin rena form.

För daglig och ofarlig fettförbränning är det tillräckligt att späda 1-2 msk. skedar av produkten. För att uppnå bästa effekten, glöm inte regelbundenhet (2-3 gånger per dag).

Min viktminskning erfarenhet

Jag vill prata om hur jag använder fiber i färdig form och äter med mat. Jag köper fiber i apoteket. Sälj det i en flaska eller låda. Blandat 1,5 st. skedar av fiber i ett glas kefir och drack istället för frukost.

Efter en tid märkte jag de första resultaten: en snabb släckning av hunger och upprättandet av matsmältningsarbetet. Redan av med 2 kg och fortsätter att gå ner i vikt.

Läkare recensioner

Enligt läkare är det verkligen möjligt att rädda en person från extra pounds. De terapeutiska effekterna av varje art är desamma, skillnaden är endast i pris och smak..

Därför, för tyngdförlust experter får ta någon form. Men läkare varnar: det viktigaste i detta fall är att veta att vikt går förlorad på grund av medveten begränsning av kosten..

Och om du använder fiber, äter du på samma sätt som tidigare, kommer du inte att få någon effekt.

yoghurt в йогуртницеNär en person bestämmer sig för att gå ner i vikt måste man begränsa sig till maten. Men det finns ett bestämt plus – hälsosam mat kvar på bordet. Här, till exempel, yoghurt. Det kan tillverkas fettfritt, naturligt och absolut utan kemi. Recept för naturlig yoghurt: lätt matlagning i en yoghurtmakare. Det viktigaste – den “smarta” tekniken kommer att göra allt själv..

Från samma serie – havskalk. Detta är användbart och nödvändigt under tiden för viktminskning. Den är skrivet mer detaljerat om dess egenskaper och tillämpning..

Hur man använder liposyra för viktminskning, läs här. Kontraindikationer och recensioner.

Recensioner förlorar vikt

Efter att ha födt, under lång tid på rekommendation av en läkare såg fiber (1 matsked L. 2 gånger om dagen). Resultatet är nöjd, eftersom min vikt återvände till normal. Bara vet att dricksvätska per dag borde vara minst 2 liter..

Victoria, Samara

Jag har tagit fiber i femte månaden och kommer att prata om mina intryck. Hon hjälpte inte bara till att bli av med 7 extra pounds, men också förbättrade hudfärgen. Jag vill ge råd till de som just nu börjar konsumera fiber med en tesked, och över tiden öka dosen för att undvika obehagliga stunder. Eftersom många av mina vänner använde det på en gång i stora mängder, och sedan klagade över uppblåsthet. Kroppen måste vänja sig vid den nya produkten. Och slutligen vill jag säga att användningen av fiber hjälpte mig att ge upp bröd, vilket är mycket tilltalande.

foto Натальи

Natalia, Bobruisk

Fiberförbrukningen är uppdelad i flera tekniker. Till exempel, på morgonen spädar jag det med ett glas yoghurt. Låt fibern vara i 10 minuter för att insistera, och då dricker jag bara. På eftermiddagen lägger jag den på soppan och på kvällen till kefir. Jag skryter inte över resultatet ännu, eftersom det inte är där än, men jag tror det snart kommer det att dyka upp.

Inna, Voronezh

Hon hjälpte mig inte alls och jag tror att det här bara är en skilsmässa för pengar. Även om de säger att det finns ingen medicin alls..

Tatyana, Kaliningrad

Jag tror att det finns någon fördel för mag-tarmkanalen från fiber, men att hoppas att gå ner i vikt bara på grund av det är dumt. Glöm inte rätt mat och motion.

Lily, Ufa

Tack vare regelbunden användning av fiber kastade jag bort nästan 14 kilo. Jag råder alla som inte har provat det ännu, men jag vill inte acceptera det igen, jag tyckte inte om smaken.

foto до и после похудения

Arina, Belgorod

På fiberns fördelaktiga egenskaper hade jag läst i olika kvinnors forum och bestämt mig för att prova det själv. Jag kommer inte att namnge det välsmakande tillsatta tillsatsen, men det är möjligt att använda lösningen i kefir eller yoghurt. Trots det faktum att jag har tagit fiber i bara några veckor märkte jag de första resultaten: jag förlorade 1,5 kilo utan problem.

Irina, Kostroma

Efter att ha läst ett stort antal rave recensioner om effekten av regelbunden användning av fiber, bestämde jag mig för att köpa den och ta reda på om det verkligen är. Om hon hjälpte någon att bli smalare och vackrare, gav hon mig mycket magbesvär och gjorde henne en frekvent gäst på toaletten. Nu tror jag att det kan öka mängden konsumtion av kål och äpplen, snarare än att söka hjälp från “apoteket” fiber..

Evgenia, Syzran

Naturligtvis, om hon äter regelbundet, ligger på soffan och väntar på att hon ska kämpa extra kilo är meningslös. Glöm inte att allt ska hända i en komplexad fiber, glöm inte motion. Således kunde jag förlora 10 kilo om 3 månader. Så var inte lat och följ din “smala” dröm.!

Taisiya, Volzhsky

Loading...